Hanna Melander, Adam Olofsson och Viktoria Söderholm som utgör Vibefabriken är tillbaka för att följa upp debutsingeln Allmänt sunt förnuft från i fjol. Nya singeln heter Du sa (det kanske var fult) och är en nostalgisk låt som omfamnar lyssnaren i en svängig mix av luftiga gitarrer och moderna elektroniska element. Texten handlar om att brottas med att vara den enda bland sina vänner som valt att stanna kvar i en stad. Trots att en älskar staden för vad den är; kan det snabbt visa sig att den kärleken egentligen handlade om de människor en valde att omge sig med.

Följ på Apple Music

Om låten berättar bandet:

“Denna låt är inspirerad av alla småstäder vi bott i under vår uppväxt. Vi trodde att vi älskade en stad, men när alla människor vi brydde oss om flyttade därifrån kändes allting plötsligt lite fulare. Vi trodde att vi hatade en stad, men när vi drog därifrån hade vi ingenting kvar. För det som får oss att känna kärlek är inte byggnader, gator, torg eller bussar. Det är upplevelserna, människorna, minnena och erfarenheterna vi knyter an till dessa platser. Det är allt det fina som får oss att känna oss hemma i det fula. X antal år senare har vi kanske äntligen hittat hem, och kanske är detta en bidragande faktor till det att vi inte längre bor utspridda över hela landet.”

Med Du sa (det kanske var fult) tar trion ytterligare ett steg mot kommande EP:n som släpps senare i år. Med tanke på de två första smakproverna från trion känns det som något en ser fram emot väldigt mycket.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011