Agnes Matsdotter är independentartisten och låtskrivare som har spelats i P3, P4 och omnämnts till “Linköpings nästa kulturprofil” och “Linköpings mest intressanta artist”. Nu är hon tillbaka med ännu en lysande singel genom Spritdränkta. Lagom till släppet passade vi på att ställa några frågor som ni tar del av nedan.

Popmuzik Lover Patreon

Aktuella med nya singeln Spritdränkta, vad handlar den om? 

Den handlar om när man råkat gå för långt i något som för en själv aldrig var något seriöst, och att rycka plåstret och göra slut. För mig är den en blandning av egoism, självbekräftelse och trygghetsbehovet som gjort att man hamnat där – och någon slags osjälvisk handling i att våga vara ”the bad guy” i ett break-up för att den en gör slut med ska få ett så ”cleant” break som möjligt.

Jag tycker låttiteln är klockren. Var den självklar från början? 

Vad kul att du tycker det! Det var en av de första raderna jag skrev. Jag var nära att byta till det kanske mer självklara Vita lögner, men jag tyckte att Spritdränkta fångade känslan i låten bättre.

Min känsla är att budskapet i låten är något som många kan knyta an till. Vad är din förhoppning att folk ska känna när de lyssnar? 

Min förhoppning är exakt det, att folk ska känna igen sig och inte känna sig ensamma i sina lite mörkare känslor. Man är inte alltid ödmjuk och ädel och det kan vara skönt att veta att någon annan också kan vara lite kass.

Låten presenterar ett mer personligt och rått sound. Har det soundet vuxit fram?

Absolut, men spritdränkta blir ändå ett ganska stort hopp från vad jag släppt tidigare. Det har dock länge funnits en vilja hos mig att nå ett mörkare och liksom skitigare sound, det känns dunder att det liksom klaffar för mig nu.

Det känns som din musik blandar organiska inslag med snygga syntar och lite R&B-influenser. Var hämtar du inspiration ifrån när du skriver musik? 

Jag hämtar inspiration från artister som gör något ingen annan gör och får det att låta bra. Markus Krunegårds flippade betoningar eller det där spårade som kommer vid 2.30 i Billie Eilishs bad guy. Men även vad jag själv vill höra nu vill jag till exempel skriva något man inte kan låta bli att kuta satan till om man lyssnar under en löprunda.

Foto: Pressbild

Melodi-språket i Spritdränkta känns riktigt starkt och vittnar om stor kompetens. Så vad kommer du ifrån för musikalisk bakgrund? 

Tack! Om du med musikalisk bakgrund menar utbildning så gick jag musikgymnasium plus en veckas låtskrivarkurs som jag fick i studentpresent. Sen har jag i flera år samarbetat med en producent, Viktor Löfgren, som delat med sig om mycket kunskap om låtskrivande som jag kunnat bygga på. Jag älskar arsenalen av nycklar och verktyg för låtskrivande som finns i Youtube-klipp och föreläsningar online. Om du menar vad jag lyssnat på så är det en ohelig blandning av The Ark (10-åriga jag skrev ut bilder på Ola och satte upp vid min säng), System of a Down, ryska visor och en satans massa pop. En spännande melodi går långt hos mig.

Personligen gillar jag koncept kring ett låt-släpp och det känns som du fångat vemodet i låten på omslaget. Men hur kom ni fram till detta koncept? 

Mycket av grunden inför koncept kring låtsläpp sker nog för mig redan i text- och komponeringsarbetet. Det är viktigt för mig att jag har en tydlig bild av vad jag sjunger om och varför. Jag kan hålla på och traggla med det rätt rejält när jag skriver låten, men det gör arbetet sedan med omslag osv enklare då jag förstått vad det är jag vill ha sagt både i hjärnan och med hjärtat.

Med släppet presenterar du en ny riktning i din musik, så vad händer under ditt musikår 2022? 

2022 kommer det mer musik! Jag jobbar mycket med producenten Kenny Lundström just nu. Vi gör bland annat en mer rusande dans-låt och min kanske första ordentliga ballad. Det är ofiltrerat, hudlöst och vibrerande bas dvs allt en kan önska sig! Devisen är ”ingen minns en fegis”.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK SUMMER

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011