Benjamin Ingrosso är rider just nu på den största framgångsvågen i hans karriär. Med ett sound som sätter artistens musikalitet och röst i helt rätt miljö hittar Ingrosso nya vägar att överraska med varje låtsläpp. När jag trodde att hans högsta nivå var Kite kommer nu Honey Boy och knockar mig. Med lite hjälp av den tyska DJ:n Purple Disco Machine, gästspel av legenden Nile Rodgers och jamaicanska stjärnskottet Shenseea bjuds vi på en omedelbart tidlös hit. Rätt mängd nostalgiskt disco blandas med det bästa av nutidens pop för att etsa sig kvar på trumhinna och bli en klockren kandidat till årets sommarplåga.

Skicka in din musik

”Jag kom på Honey Boy på en nattklubb i Stockholm, medtagen av rytmen av ett housebeat som omedelbart fick mig att nynna med till det som skulle bli refrängen. Den melodin förföljde mig i ett helt år. Det var inte förrän jag befann mig på en kinarestaurang och vibade till ett disco-track som allt klickade. Det fick bli en discolåt. Låten, formad av ett minnesvärt möte i stadens nattliv, flyttade snabbt från koncept till studioinspelning. När vi väl spelat in kände vi alla vilken potential låten hade och att vi var tvungna att lägga till fler begåvade influenser för att få den att nå sin fulla potential. Jag kontaktade Tino (Purple Disco Machine) för att se om han ville avsluta låten med mig, vilket han ville! Efter att ha bollat fram och tillbaka skapade vi den perfekta grunden för låten.”

Benjamin Ingrosso

Vill du ha stenkoll på Popmuzik så ska du spara en genväg till bloggen på din hemskärm i din mobil. Då har du dagliga musiktips från artister som Benjamin Ingrosso och Purple Disco Machine bara ett klick bort. Klicka på delningsknappen i din webbläsare, välj ”Lägg till på hemskärmen”, klart. 

Vad tyckte du?
+1
4
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011