Sverige har ju vunnit Eurovision hela sju gånger. Något som är extra kul för oss svenskar, men kanske inte lika kul för de andra länderna som tycker Sverige tar över tävlingen för mycket (genom att skicka låtar folk faktiskt tycker om). Det är inte lätt att skicka folkmusik på 20-talet.

Följ på Apple Music

Då var det ändå hysteriskt kul när Edward af Sillén, Daniel Réhn och Mathias Venge knåpat ihop det lysande Broadway-numret We just love Eurovision too much som mellanakt i torsdagens semifinal.

Det är gjort med så mycket kärlek till tävlingen och lika mycket glimten i ögat att jag satt och var helt lycklig i soffan hemma. Som vanligt är det en kavalkad av tydliga och subtila skämt, och ett rasande tempo. Precis som det ska vara. Sedan var det ju extra kul att de även tog in Sarah Dawn Finers EBU-representant Lynda Woodruff, Charlotte Perrelli, de olika röstlämnarna samt även fjolårets två Käärijä.

Lysande underhållning i nära åtta minuter som visar att Edward och gänget verkligen presterar som bäst när de får göra just Broadway-show. En ny blivande klassiker inom Eurovision-samanhang, vill jag påstå.

När du ändå är här så hoppas jag att du vill spara Popmuzik bland dina bokmärken i din webbläsare, eller spara ner en genväg till sidan på hemskärmen i din mobil. Klicka bara på delningsknappen i din mobils webbläsare, välj ”Lägg till på hemskärmen”, klart. Då bloggen uppdateras dagligen med nya inlägg om musik varvat med intervjuer, recensioner och krönikor är det ett perfekt ställe att upptäcka ny musik på.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011