Hanna Melander, Adam Olofsson och Viktor Söderholm utgör Vibefabriken. De träffades på en musikproduktionsutbildning i Växjö och kallade en gruppchat de hade för just Vibefabriken. Chatten förvandlades sedan till musik och nu till en grupp som släpper första singeln.

Det blir vemodig rytmisk pop på svenska när de här släpper singeln Allmänt sunt förnuft. En låt om hur trasigt det kan kännas när sitt ex redan gått vidare efter ett breakup medan man själv ligger i en pöl av tårar. Inte roligaste känslan.

Om låten berättar gruppen för bloggen:

”Låten föddes en höstdag 2019 när Adam kom på en refräng i duschen. De komiska men ängsliga textraderna som poppade upp i Adams huvud fick honom att skratta högt men samtidigt känna lite smärta i bröstet. Adam skickade en röstmemo till Hanna, som på en gång satte sig ner vid pianot och skrev två verser till Adams refräng. Hanna skickade en ny röstmemo till Adam, som i sin tur skickade röstmemon vidare till Viktor. Viktor utövade sina proddtrollkonster och innan vi visste ordet av det hade våra idéer blivit till en fullständig låt. När låten var klar fanns det bara en sak kvar att göra – starta ett band.”

Så hälsa dessa nya pophjältar välkomna med att lyssna på deras debutsingel här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.