Livsomvälvande händelser har lett upp till Miriam Bryants nya singeln Okej att dö. Någon dag innan release skrev artisten följande på sin Instagram:

Popmuzik Podcast

”Att dö i biologisk mening, är att en person inte längre är, den kanske reser vidare skyddad av högre krafter. Men ordet betyder också mycket mer för mig, det symboliserar förändring, avslut, och pånyttfödelse. Att gå vidare eller att släppa taget, ta död på gamla vanor, gamla föreställningar, om mig själv och andra släppa taget om rädslan för nya saker osv.”

Att förstå innebörden av livets skörhet har resulterat i att Miriam insett att hon har mer att leva för, men är också mer okej med tanken på döden.

För att matcha det viktiga budskapet i låten har artisten valt att slå på stora trumman vad gäller produktion. Brass-syntar och distad sång skapar ett karakteristiskt sound som träffar djupt i nervsystemet. Som den konstnär Miriam är målar hon brett med melodier och får in ett oväntat men briljant ”la la la” som följer genom hela låten. Ett enkelt, men otroligt effektivt pop-grepp som skapar en singel som pendlar mellan djup seriositet och lättsamhet. Lite som att sväva högt över molen fri från alla bekymmer.

Glöm inte att bokmärka Popmuzik samt spara en genväg till bloggen på hemskärmen i din mobil. På det viset är nya musiktips bara ett klick bort, då bloggen uppdateras med nya inlägg varje dag. Perfekt för dig som älskar att upptäcka ny musik utan algoritmer.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011