Med en andraplats i Sverige och förstaplats i omkring 15 andra länder 1993 blev eurodance-singeln Mr. Vain en enorm succé för den tyska gruppen Culture Beat. Låten var första-singeln från gruppens andra album Serenity och satt definitivt gruppen på kartan, om så bara för en stund. De följade singlarna från albumet blev stora framgångar de också. Där snackar vi titlar som Got to get it och Anything (som enligt mig är en bättre låt än just Mr. Vain, men som sagt, inte lika stor hit).

DOLBY ATMOS

Själv minns jag hur Mr. Vain pumpades på dansgolvet på Gästis i Hunnebostrand där jag bodde samt på radion under större delen av sommaren. Låten kom även högt i programmet Sommartoppen. Där låg den mer eller mindre hela sommaren topp fem, samt intog förstaplatsen den 24:e Juli. Andra hits den sommaren var What’s up med 4 Non Blondes, Two Princess med Spin Doctors och (I can’t help) Falling in love med UB42. Nostalgilåtar alla numera skulle jag säga, men Mr. Vain får nog ses som en party-startare även dessa tider, snart 30 år senare.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011