Med en andraplats i Sverige och förstaplats i omkring 15 andra länder 1993 blev eurodance-singeln Mr. Vain en enorm succé för den tyska gruppen Culture Beat. Låten var första-singeln från gruppens andra album Serenity och satt definitivt gruppen på kartan, om så bara för en stund. De följade singlarna från albumet blev stora framgångar de också. Där snackar vi titlar som Got to get it och Anything (som enligt mig är en bättre låt än just Mr. Vain, men som sagt, inte lika stor hit).

Själv minns jag hur Mr. Vain pumpades på dansgolvet på Gästis i Hunnebostrand där jag bodde samt på radion under större delen av sommaren. Låten kom även högt i programmet Sommartoppen. Där låg den mer eller mindre hela sommaren topp fem, samt intog förstaplatsen den 24:e Juli. Andra hits den sommaren var What’s up med 4 Non Blondes, Two Princess med Spin Doctors och (I can’t help) Falling in love med UB42. Nostalgilåtar alla numera skulle jag säga, men Mr. Vain får nog ses som en party-startare även dessa tider, snart 30 år senare.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.