Med en andraplats i Sverige och förstaplats i omkring 15 andra länder 1993 blev eurodance-singeln Mr. Vain en enorm succé för den tyska gruppen Culture Beat. Låten var första-singeln från gruppens andra album Serenity och satt definitivt gruppen på kartan, om så bara för en stund. De följade singlarna från albumet blev stora framgångar de också. Där snackar vi titlar som Got to get it och Anything (som enligt mig är en bättre låt än just Mr. Vain, men som sagt, inte lika stor hit).

Popmuzik Lover

Själv minns jag hur Mr. Vain pumpades på dansgolvet på Gästis i Hunnebostrand där jag bodde samt på radion under större delen av sommaren. Låten kom även högt i programmet Sommartoppen. Där låg den mer eller mindre hela sommaren topp fem, samt intog förstaplatsen den 24:e Juli. Andra hits den sommaren var What’s up med 4 Non Blondes, Two Princess med Spin Doctors och (I can’t help) Falling in love med UB42. Nostalgilåtar alla numera skulle jag säga, men Mr. Vain får nog ses som en party-startare även dessa tider, snart 30 år senare.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.