Alla har en relation till ABBA. Skulle du stanna upp vilken person som helst på gatan och fråga denne vilken är hens favorit med gruppen är så skulle du definitivt få ett svar. Dancing queen, SOS, Mamma mia, The winner talks it all… i alla fall någon låt med ABBA bör alla ändå gilla. Man behöver inte vara ett fullblodsfan som kan varje liten ton, udda inspelning eller anekdot om hur det var att spela in albumet Super Trouper. Men som sagt, en favoritlåt med gruppen kan alla klämma ur sig – om så motvilligt.

Svensk Pop

Själv är min relation till ABBA ganska framtung om man säger så. Jag tycker det var en grupp som blev bättre och bättre med åren. När de gick från dansbands-ABBA till vemodiga musikal-ABBA. Inte så konstigt kanske att jag då tycker gruppens tre sista album är små mästerverk.

Så när jag här listar mina 20 favoritlåtar med ABBA blir det som sagt mest fokus på albumen Voulez-Vous, Super Trouper och The Visitors. Men det går ju inte att inte ha med några guldkort från bland annat Arrival och ABBA heller i och för sig. Men Eurovision-vinnaren Waterloo och den klassiska, men kanske lite sönderspelade Happy New Year fick förpassa sig till utsidan av topp 20.

Så här kommer mina 20 favoriter med ABBA i en spellistan för Apple Music och Spotify. -Vilka är dina favoriter?

The Visitors
Super Trouper
The Winner Takes It All
Lovelight
Angel Eyes
Knowing Me, Knowing You
Our Last Summer
The Day Before You Came
Voulez-Vous
Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)
Lay All Your Love On Me
Summer Night City
As Good As New
One of Us
My Love, My Life
When All Is Said and Done
Under Attack
Take a Chance On Me
S.O.S.
Arrival

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.