Alla har en relation till ABBA. Skulle du stanna upp vilken person som helst på gatan och fråga denne vilken är hens favorit med gruppen är så skulle du definitivt få ett svar. Dancing queen, SOS, Mamma mia, The winner talks it all… i alla fall någon låt med ABBA bör alla ändå gilla. Man behöver inte vara ett fullblodsfan som kan varje liten ton, udda inspelning eller anekdot om hur det var att spela in albumet Super Trouper. Men som sagt, en favoritlåt med gruppen kan alla klämma ur sig – om så motvilligt.

Följ på Apple Music

Själv är min relation till ABBA ganska framtung om man säger så. Jag tycker det var en grupp som blev bättre och bättre med åren. När de gick från dansbands-ABBA till vemodiga musikal-ABBA. Inte så konstigt kanske att jag då tycker gruppens tre sista album är små mästerverk.

Så när jag här listar mina 20 favoritlåtar med ABBA blir det som sagt mest fokus på albumen Voulez-Vous, Super Trouper och The Visitors. Men det går ju inte att inte ha med några guldkort från bland annat Arrival och ABBA heller i och för sig. Men Eurovision-vinnaren Waterloo och den klassiska, men kanske lite sönderspelade Happy New Year fick förpassa sig till utsidan av topp 20.

Så här kommer mina 20 favoriter med ABBA i en spellistan för Apple Music.
Om du gillar spellistan och att upptäcka musik i bloggen får du gärna bli Patreon och med det stötta arbetet med bloggen. Det gör det möjligt att hålla sidan igång och dagligen ge dig nya musiktips, som den enda svenska musikblogg som uppdateras varje dag året runt. Det är definitivt värt att stötta, eller hur?
-Vilka är dina favoriter med ABBA?

The Visitors
Super Trouper
The Winner Takes It All
Lovelight
Angel Eyes
Knowing Me, Knowing You
Our Last Summer
The Day Before You Came
Voulez-Vous
Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)
Lay All Your Love On Me
Summer Night City
As Good As New
One of Us
My Love, My Life
When All Is Said and Done
Under Attack
Take a Chance On Me
S.O.S.
Arrival

Vad tyckte du?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
2
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011