Det var sommaren 1993 som amerikanska Spin Doctors togg över topplistorna världen över med singeln Two Princes. En låt som verkligen delat upp lyssnarna i de som älskar den och hatar den. Two Princes har nämligen både hamnat på listan över de bästa låtarna från 90-talet men också på en lista med 50 av de värsta låtarna någonsin.

Jag var väl inget stort fan av låten när den kom. Men kunde ändå inte riktigt motstå charmen med den funkiga indie-låten och nu tycker jag nog att den bör vara med på de alla spellistor med 90-talsmusik som görs. För det är ju en låt som på något vis representerade just det årtiondet väldigt bra.

Låten är för övrigt tagen från debutalbumet Pocket Full of Kryptonite som faktiskt släpptes 1991. Men på den tiden var ju inte ett album dött efter en vecka. Då kunde man mest hitta ny musik via MTV och radio, vilket gjorde att när väl Two Princes släpptes kunde albumet bli en hit även här. Två år senare.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.