Det var 1986 som Peter Lundblad fick en hit med singeln Ta mej till havet från albumet med samma namn. En kärleksballad med sommartema, som blivit en del av den svenska musiksommaren sedan dess. Inte minst på allsånger och Midsommar-blandband då och spellistor nu. Härligt tidstypisk produktion också, med sina David Foster-synthar och elgitarr. För produktionen stod Anders Berglund.

Popmuzik Podcast

På albumet Den Fria Viljan fån 2010 fick vi en nyinspelning av Ta mej till havet. En mer tidlös version av låten skulle jag säga där Peter även ändrade från mej till mig. För produktionen denna gång står Lundblad själv. Låten släpptes även med en musikvideo som regisserades av ingen mindre än Elisabeth Ohlson Wallin.
Albumet blev Peters näst sista innan han gick bort på grund av prostatacancer 2015, endast 65 år gammal.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011