MAED är tillbaka i bloggen. Denna gång tillsammans med Madelief Termaten från 2019-års årgång av Idol, eller DAIZY som är artistnamnet.
De släpper den sjukt drivande och hitiga singeln Crazy Lost. En upplyftande klubbdänga som jag skulle säga är en omedelbar hit och absolut den starkaste låt MAED släppt än så länge. Det är liksom en perfekt mix av DAIZYs starka sång och killarnas fylliga produktion. Så detta gjorde ju helt klart min dag!

Nordiska Favoriter

Jag skickade över några snabba frågor til MAED som de svarar på här:

Ny singel ute nu! Vad handlar Crazy Lost om?

Crazy Lost handlar om känna sig helt förlorad inför stunden. Just stunden som vi skriver om handlar om när det går snett och man liksom inte riktigt hinner få säga alla de där sista sakerna som alltid kommer till en efteråt. Saker som kan göra en helt galen.

På låten sjunger ingen mindre än DAIZY. Hur fick ni kontakt?

Vi har letat runt ett tag efter artister som vi gillar och vill samarbeta med och fantastiskt nog trillade vi över DAIZY genom ett Facebook-inlägg som en gemensam vän hade delat.
Därefter tog vi kontakt och maskinen var igång!

Hur arbetade ni fram låten?

Vi bjöd in DAIZY till vår studio i Helsingborg och satt bara och pratade om vad som hänt de senaste åren och vart allas framtidsplaner var.
I bakgrunden rullade det en gitarrslinga som DAIZY börja nynna till och då tog det fyr i rummet.
Därefter kom låten av sig själv, exakt som det ska vara!

Personligen tycker jag låten har ett riktigt skönt driv. Vad vill ni att folk ska känna när de hör låten?

Detta är en låt som man ska kunna hoppa, dansa och sjunga till samtidigt. Även om budskapet och bryggan kan kännas hjärtekrossande så är det något särskilt med ”sing your heart out”-texter och det var precis den känslan vi ville komma åt.

Releasedag är alltid speciellt. Hur ska ni fira?

Lustigt nog har vi inte hunnit prata om detta ännu. Haha! 
Det har varit mycket med nya samarbeten och release samt att gig-bokningarna börjar äntligen rulla in! 

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.