I min värld är Uninvited den bästa låt singer-songwritern Alanis Morissette gjort. Låten släpptes 1998 som del i filmen City of Angels, som var den amerikanska versionen av den tyska filmen Himmel Över Berlin regisserad av Wim Wenders. Det är så mycket i den låten som fångar mig. Den vackra inledningen till det dramatiska och något ödsliga pianot. Hur produktionen växer i taket med låtens längd och blir än mer dramatisk med sina stråkar och symfoniska sättning.

DOLBY ATMOS

Den brittiska produktionsduon Freemasons blåste sedan liv i Uninvited 2007 när de spelade in en cover av låten tillsammans med sångerskan Bailey Tzuke. Jävlar i havet vilken version de fick till sedan. Om originalet var dramatisk så är detta gånger två, minst. Stor känsla och driv gjorde verkligen originalet rättvist.

Det var inte bara jag som älskade Freemasons tolkning av låten. Den blev etta på den brittiska danstopplistan, samt åtta på den vanliga singellistan i landet. Även ute i Europa funkade låten oväntat bra, och den är i till dagens datum Freemasons största kommersiella hit. Bäst gick det för låten i Ungern och Belgien, där den hamnade på en första- respektive andraplats på singellistan.

Personligen tycker jag det är en klubblåt som funkar oväntat bra även idag. Det är mycket med just Freemasons version av Uninvited som både slår originalet, men också skvallrar om vilken jävla bra låt Morissette en gång gjorde.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011