Alla älskar en klassiker. Vi blir nostalgiska när vi hör en viss låt som vi minns från vår barndom, eller som är kopplad till en viss händelse i livet. Det är ganska naturligt. Även om vi kanske inte tänker på det, så är musiken vi lyssnar på dagligen via radio, album eller spellistor soundtracket till vårt liv. 

Popmuzik Podcast

70-talet var en magisk tidsålder. Melodierna fick stå i fokus och mycket av den musik vi lyssnar på än idag formades under detta årtionde. Det var en era av innovation och den vanliga bandmusiken fick konkurrens av synthar och mer elektronisk produktion. Även om det då var pionjärer som vågade sig på den elektroniska musiken, fick den mer och mer utrymme. 

Denna spellista med massa klassiker känns som en bra representation för musiken under perioden, både för rocken, men även discoeran som tog över mer och mer. För att det inte ska bli allt för förvirrande har jag försökt dela in listan i rock, progg, pop och sedan övergå i mer soul, funk, disco och radiopop.
Hoppas ni hittar era favoriter.

För dig som gillar bra ljudkvalité så kan du höra låtarna i Lossless på Apple Music. Det plus att många av låtarna är mixade i Dolby Atmos, vilket gör att du hör musiken i rumsligt ljud. På Apple Music har de även musikvideor till många av singlarna. Det tycker jag är kul, att få både musiken och videon på ett och samma ställe. Slutligen får ju upphovspersonerna bättre betalt för varje stream, vilket också är en bra sak för den som faktiskt älskar musik och vill stötta artisterna lite mer.

Vad tyckte du?
+1
6
+1
3
+1
2
+1
2
+1
1
+1
6
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011