Det blev ju kärlek vid första lyssningen för mig när Mikael Jinneskog släppte singeln Timo i början av året. Nu är Mikael aktuell med ännu en pop-präla, i form av I väntan på april. En passande titel för tiden vi befinner oss i precis just nu när det är sista dagarna i Mars.

Favoriter Apple Music

Denna gång handlar låten om ett par som separerat men sedan bestämmer sig för att ge varandra en ny chans. Allt utspelar sig i Örebro och texten målar grafiskt upp miljön, detaljer och hur paret traskar igenom staden i slutet av vintern. Låten förstärkas med en stark melodi och låtens snygga arrangemang verkligen gör låten till en pop-pärla. Speciellt stråkarna som smeker över den avslutande refrängen är verkligen det där lilla extra som får låten att växa ännu ett steg för mig.

Om I väntan på april berättar Mikael för bloggen:

”Men för mig började det nog med att jag ville ta in lite av det jag lärt mig genom att skriva musik till idrotten. Jag ville skriva en vemodig låt med refräng som bjuder in till allsång. Handlar låten om något? Nja. En bekant och hans tjej (som han varit tillsammans i åratal, i princip vuxit upp med) hade separerat efter att de fått sitt första barn. Vilket ju är sorgligt  – men alltför vanligt, tycker jag.  Det här en indiepoplåt som passar att dansa foxtrot till, jag tänker mig ett par som bestämmer sig för att ge varandra en ny chans efter en längre tid av ensamhet. I min fantasi går de omkring genom stand, ännu frusna, men väntandes på varmare tider. Den här bekanta vännen var förresten med mig en gång och spelade live, han uttryckte att han tyckte väldigt mycket om den här texten. Nu är de tillsammans igen, han och tjejen. I mina kaxigaste stunder inbillar jag mig att låten bidrog till detta. Sen är sceneriet förlagt till Örebro där jag tänker mig att paret går. Almbyvägen, längs kyrkogården. Där har jag gått mycket, inte minst efter att jag och min tjej hittade tillbaka till varandra en gång i tiden. På var och varannat elskåp hade revolutionära fronten sprayat sin tag (eller vad det heter). Tror det var därför raden ”sådan är kapitalismen” kom med. En viktig rad som verkligen sticker ut och är rolig att sjunga även om jag själv inte är någon vänsteraktivist. Lite progg mitt i allt kändes på något sätt väldigt spännande.” 

Följ med Mikael på promenad och upplev I väntan på april här i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011