På Lettlands gator ser vi elektroniska indiepop artisten BAIBA röra sig artistiskt till nya singeln Come Around. Egenproducerad och karakteristiskt ger hon känslomässigt djup och ärlighet. Låten beskriver en situation tagen från en relation, där en (eller båda) känner sig ovissa inför för vem de är. Att förlora sig själv i en relation kan troligtvis många känna igen sig i. Men här sänder samtidigt Babia budskapet om att vara sann mot sig själv och förbli den man är. 

” Den här låten ska inte vara ledsen. Alla känslor som är sunda kan leda till acceptans och kärlek till vem vi är. Alla konstiga, unika och kanske för vissa människor oälskade bitar av oss utgör en personlighet. Så jag ville att den här låten skulle vara kraftfull, lämna oss med en känsla – vi är alla olika och konstiga och lite tokiga på våra sätt och det är ok ’’.

BAIBA

Artistens utryck är unikt och varje ord hon sjunger känns på riktigt. De elektroniska produktionsvalen är helt klart bekanta, men med hjälp av mystik skapas bitvis ett spöklikt ljudlandskap. Evolutionen av artistens sound har varit en process som utvecklats under flertalet år. Från början fanns mestadels mörker och melankoli som sedermera övergick i nyfikenhet gentemot elektronisk popmusik. Fortsatt mystiskt kombinerar hon nu mera ärliga texter med dansbara beats och experimenterar med atmosfäriska ljud och djupa basar. Ni hör och ser Come Around här. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.