Om galaxerna skulle skapa pop hade det låtit som Kosmo Kooper. Tänk dig att åka runt i din DeLorean och gatorna är fullkomligt nedräknat i neonglitter så vill artisten att hans musik ska få dig att känna. Nya singeln Heavy Rain är uppföljningen den kritikerrosade singel Oh Brother, som Popmuzik tidigare uppmärksammade. Med det nya släppet är tanken att vi ska visualisera oss vatten som forsar över oss för att skölja bort den smärta som döljer vårt sanna jag. 

”Som de flesta börjar jag leta efter skydd när regnet kommer. Men ibland måste du placera dig själv mitt i stormen.”

Kosmo Kooper

Heavy Rain inleds med ett retro-doftande trumkomp och bygger därefter upp till en stor refräng med gospelkörer och stora atmosfäriska pukor som påminner om Phil Collins.

Född och uppvuxen i sydvästra Tyskland började Kosmo spela piano vid tretton års ålder. Hans lärare gav honom det legendariska albumet Toto IV och önskade att han skulle bli lika bra som dem. Resten är historia och artisten har sedan dess gjort karriär som studio- och live musiker, låtskrivare och producent. 

Det här året markerar debuten för kosmos som soloartist. Han kombinerar retro, synthwave och New Wave med moderna element. Hans ljud är en homage till de stora 80-talskivorna där det ryms enorma trummor, elektroniska basgångar och atmosfäriska synthar. Nostalgi när den är som bäst!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.