Om galaxerna skulle skapa pop hade det låtit som Kosmo Kooper. Tänk dig att åka runt i din DeLorean och gatorna är fullkomligt nedräknat i neonglitter så vill artisten att hans musik ska få dig att känna. Nya singeln Heavy Rain är uppföljningen den kritikerrosade singel Oh Brother, som Popmuzik tidigare uppmärksammade. Med det nya släppet är tanken att vi ska visualisera oss vatten som forsar över oss för att skölja bort den smärta som döljer vårt sanna jag. 

Favoriter Apple Music

”Som de flesta börjar jag leta efter skydd när regnet kommer. Men ibland måste du placera dig själv mitt i stormen.”

Kosmo Kooper

Heavy Rain inleds med ett retro-doftande trumkomp och bygger därefter upp till en stor refräng med gospelkörer och stora atmosfäriska pukor som påminner om Phil Collins.

Född och uppvuxen i sydvästra Tyskland började Kosmo spela piano vid tretton års ålder. Hans lärare gav honom det legendariska albumet Toto IV och önskade att han skulle bli lika bra som dem. Resten är historia och artisten har sedan dess gjort karriär som studio- och live musiker, låtskrivare och producent. 

Det här året markerar debuten för kosmos som soloartist. Han kombinerar retro, synthwave och New Wave med moderna element. Hans ljud är en homage till de stora 80-talskivorna där det ryms enorma trummor, elektroniska basgångar och atmosfäriska synthar. Nostalgi när den är som bäst!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.