Om galaxerna skulle skapa pop hade det låtit som Kosmo Kooper. Tänk dig att åka runt i din DeLorean och gatorna är fullkomligt nedräknat i neonglitter så vill artisten att hans musik ska få dig att känna. Nya singeln Heavy Rain är uppföljningen den kritikerrosade singel Oh Brother, som Popmuzik tidigare uppmärksammade. Med det nya släppet är tanken att vi ska visualisera oss vatten som forsar över oss för att skölja bort den smärta som döljer vårt sanna jag. 

Apple Music Svensk Pop

”Som de flesta börjar jag leta efter skydd när regnet kommer. Men ibland måste du placera dig själv mitt i stormen.”

Kosmo Kooper

Heavy Rain inleds med ett retro-doftande trumkomp och bygger därefter upp till en stor refräng med gospelkörer och stora atmosfäriska pukor som påminner om Phil Collins.

Född och uppvuxen i sydvästra Tyskland började Kosmo spela piano vid tretton års ålder. Hans lärare gav honom det legendariska albumet Toto IV och önskade att han skulle bli lika bra som dem. Resten är historia och artisten har sedan dess gjort karriär som studio- och live musiker, låtskrivare och producent. 

Det här året markerar debuten för kosmos som soloartist. Han kombinerar retro, synthwave och New Wave med moderna element. Hans ljud är en homage till de stora 80-talskivorna där det ryms enorma trummor, elektroniska basgångar och atmosfäriska synthar. Nostalgi när den är som bäst!

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.