Upptäckten av en enorm bikupa ovanför sängen som när som helst hade kunnat ramla ner över en i sömmen. Det är vad som blev inspirationen till indie-rock låten Bugs från The Vindys. Personligen kryper det i hela mig när jag hör sångerskan sjunga om getingarna som bokstavligen befann sig i hela väggarna. Även om upplevelsen troligtvis var traumatisk blev resultatet en riktgt bra låt och faktiskt även första singeln från gruppens album med samma namn. 

Skicka in din musik

”Titelspåret Bugs har både bokstavliga och symboliska betydelser för mig personligen. Låtskrivande för mig är terapeutiskt i den meningen att jag tenderar att minnas saker genom sång, och jag släpper det när det är skrivet. En gång upptäckte jag tusentals getingar som bodde i mitt tak precis ovanför min säng. Om jag inte hade ringt The Bee Man (en biodlare från Youngstown) för att komma nästa dag, hade vikten av bikuporna gjort i taket skulle ha fallit och det kunde ha varit mycket farligt. Denna händelse inspirerade låten och senare albumets titel. ”

The Vindys

Låten inleds med en attitydfylld basgång och avslappnad sång från bandets sångare Jackie Popovec. Och det är faktiskt någonstans där vi befinner oss under hela lyssningen, i det behagligt nonchalanta och uppkäftiga pop-rock sound som bandet The Vindys står för. Precis detta sound är ju faktiskt vad som gjort att bandet idag är det mest eftertraktade i nordöstra Ohio och har en gedigen historia samt lysande framtid.

I videon till Bugs följer vi med i en surrealistisk drömvärld som passar perfekt till musiken och texten. Du ser resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011