Upptäckten av en enorm bikupa ovanför sängen som när som helst hade kunnat ramla ner över en i sömmen. Det är vad som blev inspirationen till indie-rock låten Bugs från The Vindys. Personligen kryper det i hela mig när jag hör sångerskan sjunga om getingarna som bokstavligen befann sig i hela väggarna. Även om upplevelsen troligtvis var traumatisk blev resultatet en riktgt bra låt och faktiskt även första singeln från gruppens album med samma namn. 

Apple Music Svensk Pop

”Titelspåret Bugs har både bokstavliga och symboliska betydelser för mig personligen. Låtskrivande för mig är terapeutiskt i den meningen att jag tenderar att minnas saker genom sång, och jag släpper det när det är skrivet. En gång upptäckte jag tusentals getingar som bodde i mitt tak precis ovanför min säng. Om jag inte hade ringt The Bee Man (en biodlare från Youngstown) för att komma nästa dag, hade vikten av bikuporna gjort i taket skulle ha fallit och det kunde ha varit mycket farligt. Denna händelse inspirerade låten och senare albumets titel. ”

The Vindys

Låten inleds med en attitydfylld basgång och avslappnad sång från bandets sångare Jackie Popovec. Och det är faktiskt någonstans där vi befinner oss under hela lyssningen, i det behagligt nonchalanta och uppkäftiga pop-rock sound som bandet The Vindys står för. Precis detta sound är ju faktiskt vad som gjort att bandet idag är det mest eftertraktade i nordöstra Ohio och har en gedigen historia samt lysande framtid.

I videon till Bugs följer vi med i en surrealistisk drömvärld som passar perfekt till musiken och texten. Du ser resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

KMR Studios
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.