En kioskroman ni vet en sån man sprang ner i ilfart till kiosken för att köpa och sedan sträckläsa. Ringer det någon klocka? Om inte så kanske Jasmine Saamel kan påminna er.

Apple Music Svensk Pop

Men en pessimistisk popstil vill artisten fånga lite av det sena 00-talets indiesound och hämtar inspiration från bland annat Miss Li. Önskan med hennes musikskapande är att lyssnaren ska vilja dansa och skratta även om de inte kan förlika sig med texten. Men vad talar den aktuella låten om då? Att aldrig klara av att vara den personen som smälter in eller klassas som ”lagom”. Likt tärningsspel kastar Jasmine den sexkantiga plastbiten för att se vilken personlighet hon träder in i för dagen. Därav blev liknelsen med överdrivna karaktärer från fiktiva kioskromaner en klockren liknelse. 

Skriven, producerad och mixad av artisten själv är musikskaparen ett typexempel av den moderna artisten. Uppvuxen i Eskilstuna, men numera baserad i Malmö beskriver Jasmine sin musik som pessimistpop på Svenska. 

”Jag jobbar mycket med kontraster och gillar att blanda lite ledsamma texter med gladare melodier, samt sköra sångpartier med distad gitarr.”

Jasmine Saamel

Den aktuella singeln kommer därtill med tillhörande musikvideo som även den är inspelad av Jasmine själv.

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Popmuzik in Dolby Atmos
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik in Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.