En kioskroman ni vet en sån man sprang ner i ilfart till kiosken för att köpa och sedan sträckläsa. Ringer det någon klocka? Om inte så kanske Jasmine Saamel kan påminna er.

Apple Music

Men en pessimistisk popstil vill artisten fånga lite av det sena 00-talets indiesound och hämtar inspiration från bland annat Miss Li. Önskan med hennes musikskapande är att lyssnaren ska vilja dansa och skratta även om de inte kan förlika sig med texten. Men vad talar den aktuella låten om då? Att aldrig klara av att vara den personen som smälter in eller klassas som ”lagom”. Likt tärningsspel kastar Jasmine den sexkantiga plastbiten för att se vilken personlighet hon träder in i för dagen. Därav blev liknelsen med överdrivna karaktärer från fiktiva kioskromaner en klockren liknelse. 

Skriven, producerad och mixad av artisten själv är musikskaparen ett typexempel av den moderna artisten. Uppvuxen i Eskilstuna, men numera baserad i Malmö beskriver Jasmine sin musik som pessimistpop på Svenska. 

”Jag jobbar mycket med kontraster och gillar att blanda lite ledsamma texter med gladare melodier, samt sköra sångpartier med distad gitarr.”

Jasmine Saamel

Den aktuella singeln kommer därtill med tillhörande musikvideo som även den är inspelad av Jasmine själv.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.