Samspelet mellan bas, shaker och funkiga gitarrer förtjänar i sig en hyllning. Lägger vi dessutom till vokaler och syntar får någon form av utmärkelse för utsökt och välavvägd indiepop skapas. Stockholmsbaserade The Parade debuterar med den skimrande singeln I’m a Dreamer och sätter tydligt sitt namn på kartan över mycket lovande band. Med sitt drömska sound och unika uttryck förs lyssnarna till en värld av ungdomlig optimism och gränslösa drömmar. Helheten andas 90-tal och blandar skickligt indiepop, danspop och elektroniska musik. Du som älskar akter som Saint Etienne och The Embassy kommer definitivt att uppskatta detta.

Popmuzik Podcast

I mitt tycke kan i vissa fall regelrätt indie sakna en catchy och approachable vibe. The Parade fångar dock essensen av två världar och tilltalar både den svåra finsmakar-indien och lättsamma popfantasten. Lekfullhet och kreativitet är ledorden i en låt som skrivits som hyllning till tiden då musiktidningar var värdefulla ägodelar och skivbutiken var en trygg tillflykt för tonårsdrömmare. Stark start på en troligtvis ännu starkare karriär!

The Parade

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011