Singer-songwritern Peter Simson har från självaste bossen Bruce Springsteen fått sitt godkännande att översätta och ge ut låten No surrender till svenska. Originalet hittar vi på albumet Born in the U.S.A. och resultatet här heter Ge aldrig upp. En låt som andas samma puls och energi som originalet men som får en helt annan dimension med sin svenska text. Snyggt jobbat Peter!

Nordiska Favoriter

Om arbetet med låten berättar Simson för bloggen:

”Jag är otroligt stolt över att ha fått tillstånd att släppa en översättning av No surrender som funnits med mig som ledstjärna under en stor del av mitt liv. När jag skrev Ge aldrig upp hade jag ingen aning om att det var nästan omöjligt att få tillstånd att översätta låtar ur Springsteens katalog. Det enda jag tänkte på var att texten till originalet stämmer otroligt bra överens med hur det har sett ut i mitt liv. Min översättning Ge aldrig upp är sann både mot originalet och mot allt jag står för och tänka sig; det kan lyckas att aldrig ge upp…”

Peter själv kommer från Göteborg och hette tidigare Dahlqvist i efternamn. Första gången jag kom i kontakt med honom var som uppskattad trubadur som drog fullt hus på Gästis hemma i Hunnebostrand i början av 90-talet. Sedan var han del i Drängarna som fick den där enorma hiten med Vill du bli min fru i mitten av 90-talet.
Efter Drängarna har Peter släppt en del album under eget namn och senast 2020 kom Någon som jag. Under de första månaderna av 2022 släpps uppföljaren från vilken du här kan höra Ge aldrig upp. Dags för lite Springsteen på svenska med andra ord.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.