Idag släpper Göteborgs-gruppen Alphabats sin debut-EP Cashmashmold. Med sina fyra spår dras vi lyssnare med in på en emotionella berg- och dalbana. Här finner vi bland annat en låt döpt efter en herrelös bulldog från Chicago samt en tolvsträngad gitarr som spelar duett med en trummaskin. Det låter väl ändå som en ganska händelserik EP eller hur!? 

I det dystopiska musiklandskap som gruppen målar upp urskiljer sig låten Cassius som ett av de starkaste spåren i mina öron. Men nya singeln Rift med sin mystiskt mörka skråliga ljudbild och elektroniska inslag som emellanåt övergår i kaosartade utspel är ganska häftig den med. Gillar man mer regelrätt indie-rock med synthinslag är Destroix spåret för dig. Eller varför inte förlora sig i lugnet som Marathon erbjuder. Ni hör det finns något för alla här.  

Ursprungligen från Mölnlycke är Alphabats en livlig grupp musiker som drar sin inspiration från tidigt 2000-tal och post-punk samt de elektroniska ljuden i modern alternativ musik. Efter att en kväll ha upptäckt att dörren till Welfare Sounds studion stod på glänt, smög bandet in och spelade in några låtar. Spåren lämnades mystiskt i en mapp för andra att upptäcka. Resultatet är det vi hör i EP:n Cashmashmold. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.