Nina Bring släppte singeln och ledmotivet till serien Hålla andan i slutet av Augusti. Låten skrev sångerskans tillsammans med seriens kompositörer André Sund och David Husberg.
Det var efter att André och David hört Ninas låt Nära genom P4-Nästa som de tog kontakt med sångerskan.

Nordiska Favoriter

”De skrev till mig och frågade om jag ville vara med för de tyckte jag skulle passa bra. Jag sa ju självklart ja för det lät ju jättekul. Så på den vägen gick det. Jag träffade dem och vi skrev klart låten tillsammans.”

Fick du se något av serien eller trailer inför att ni skulle skapa låten?

”Då fanns det inte så mycket material som var klart i och med att serien spelades in den sommaren. Så jag fick inte se så mycket rörligt innan, utan de mer berättade för mig hur det skulle vara.”

Hur gick ni till väga för att fånga känslan av serien i låten?

”Vi ville få till mycket i den där liveiga introt. Att det både skulle kännas ledmotivigt och passa serien och samtidigt passa mig som artist.
Sedan är mycket i texten kopplat till seriens innehåll. Både titeln men också att den handlar om hur man i en relation kan glida ifrån varandra. Det händer massa saker men i slutändan faller man tillbaka på varandra. Typisk tonårsserie och tonårsproblem.”

Jag träffar Nina över Zoom för en spontanintervju inför att hon nu släpper singeln Konkurrens.
En låt som handlar om att vara sin största konkurrent, där låten är inspirerade av Ninas tid som elitsimmare.

”Jag har elitsimmat hela mitt liv tills för tre år sedan. Jag började simma när jag var väldigt liten efter att min syster tävlingssimmade, vilket jag tyckte verkade kul.
Så jag har både simmat och hållit på med musiken på samma gång och jag har gillat bägge lika mycket. Samtidigt har simningen varit väldigt stor del av mitt liv, så det var kul att få med det i en låt.”

Vad fick dig att sluta med simningen?

”Dels var det att det är en väldigt tidskrävande sport och att jag kände jag ville lägga all fokus på musiken för det är min dröm och det är det jag vill göra.”

Har du alltid haft vinnarinstinkt?

”Jag har alltid velat prestera. Att känna att jag vill leverera. Det är väldigt kopplat till både simningen och musiken och jag har en del höga krav på mig själv.”

Är du dålig förlorare? Hur är du under en Monopolkväll?

”Haha. Jag är inte så dålig förlorare mot andra, men jag kan vara riktigt hård mot mig själv om jag inte lyckas. Är det Monopolkväll är det mest kul att vara med.”

Berätta om låten i sig?

Konkurrens är en väldigt personlig låt för mig och handlar om prestationsångest och att vara sin egen störat konkurrent. Man hämmar sig själv igenom att inte se värdet i sig själv. Att man alltid vill prestera och inte vågar göra fel. I längden resulterar det i att man inte kommer nå dit man vill för att man inte tillåter sig själv att bara vara.

Hur hittar man ur en sådan spiral?

”Det är väl att sluta se sig själv för vad man gör och istället se sig själv för den man är. Det är inte alltid så lätt. Vi lever i ett väldigt prestationsinriktat samhälle. Alla värderar ju en efter det man ser utåt. Men man måste själv inse att man är så mycket mer än det man presterar.
Att försöka bli så bra vän men sig själv som möjligt. Men det är tufft. Jag kan tänka mig att det är många som tycker det är jobbigt med prestationsångest. Att inte se värdet i sig själv.”

När du skriver något som är personligt, är det svårt att öppna sig så i text?

”Inte direkt. För mig har det känts naturligt i och med att musiken alltid varit mitt sätt att uttrycka mig på. Ett sätt där jag känner att jag kan vara transparent i hur jag mår och känner.
Sedan kan det alltid vara svårt att börja skriva om något, men tillslut vågar man öppna upp helt och då brukar det bli som bäst när det känns som äkta med riktiga känslor och tankar.”

Hur jobbade ni fram låten?

”Jag skrev låten tillsammans med Hugo Andersson och Axel Ragnarsson som jag även pluggar på Muiskmakarna tillsammans med.
Det började med att jag och Hugo satt med gitarr. Jag hade haft det här temat länge och det kändes rätt att skriva om det. Så vi skrev mycket av låten innan vi mötte upp med Axel som producerade och vi jobbade klart låten med honom.”

Vad händer under hösten för dig?

”Jag har jag en spelning den 9:e Oktober på ett hotell som heter Hilma i Stockholm. Sedan vill jag hitta ännu mer spelningar!”

Konkurrens släpps idag och du hör låten här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.