Helt independent skapar Himlen Bror lekfull indiepop på svenska. Hans musikaliska referenser är melankoli och bedroom-pop. Aktuella singeln markera det andra släppet från The Bongo Club medlemmen. Till allas förtjusning kompletteras även singeln av en briljant musikvideo som vi får veta allt om i denna intervju. Mycket nöje här är Himlen Bror.

DOLBY ATMOS

Aktuell med FEBER som kommer med tillhörande kreativa musikvideo. Berätta vad är konceptet bakom den? 

– Konceptet är väl egentligen att jag busar runt i min tjusiga lägenhet hemma i Borås och spelar massa olika instrument. Lägger ansiktsmask, dricker vin och badar med finkläderna på. Videon är faktiskt lite all over the place, så ni som läser får kika själva och bilda er en uppfattning. Men jag blev vansinnigt nöjd med slutresultatet och tycker den passar fint till låten dessutom.

Hur föddes idén till videon och hur har du kommit på alla klipp? 

– Tanken var först att vi skulle vara utomhus i ett gäng olika miljöer och sedan klippa intensivt medan jag framförde låten. Sedan började jag fundera på om det skulle kunna bli ball om en del filmades hemma i lägenheten. Jag insåg att jag borde utnyttja mitt massiva badkar.. och vips så ballade tankegångarna ur ordentligt. Jag fick hjälp med filmning och klippning av bästa Westside Music Sweden, och vi hade väldigt kul under tiden vi gjorde videon! Testade en del dumma idéer som dök upp i takt med att vi filmade och så vidare.

Hoppas det tas emot väl, men du har en riktigt häftig frisyr, hur underhåller man ett sådant svall? 

– Haha! Jag hade gärna brutit ner min hår-rutin i detalj om jag hade någon. Sanningen är nog snarare att jag inte underhåller det alls. Ser ut lite som en lockpermanentad Tiger King vad jag än gör med det, upplever jag.

Vi lämnar håret och går in mer i detalj på nya låten. Berätta lite om FEBER, vad handlar den om? 

– Jag sjunger om en episod för 7-8 år sedan då jag hade en del existentiell ångest. Vi turnerade svinmycket med mitt band och jag var oerhört hungrig på livet. Samtidigt uppstod ett kusligt tomrum mellan de långa resorna, jag kände mig jävligt ensam och ägnade mig mycket åt fest och berusningsmedel. Zoomar man ut är det nog en låt om att hitta sin plats i livet. Vilket förstås är något vi alla tampas med titt som tätt.

Hur översätts låtens innebörd till det visuella? 

– Det finns någon slags rastlöshet i videon som jag tycker fångar temat rätt bra. Det är både skojigt och seriöst filmat, vilket i sin tur gör låten några procent mer flummig och öppen för egna tolkningar.

Singeln är som jag förstår proddad av dig. Vart har du hämtat inspiration ifrån när du producerat? 

– Hmm.. Trumbeatet är ganska centralt i låten, och är förmodligen inspirerat av den briljanta franska duon The Blaze. Därefter lade jag svävande drömska gitarrmattor blandat med betydligt svängigare och gitarrlir. De mer svängiga gurorna är eventuellt inspirerade av en del gammal afrobeat-musik jag lyssnat mycket på genom åren. Typ Fela Kuti och sådana gamla afrikanska Jazz/Funk legendarer. En salig mix helt enkelt. I efterhand har jag sedan klätt låten i en melankolisk drömpop outfit.

Vad är det bästa men även svåraste med att producera sin egen musik? 

– Att få bestämma och ha kontroll över allt själv är toppen. Men man kan också bli dum i huvudet av att vara personligt involverad i allt, och det kan vara sjukt svårt att hålla en sund distans till sin egen låt och försöka se den utifrån när det behövs vid exempelvis mixning och mastring.

Hur skulle du själv beskriva ditt sound? 

– Sovrumspop eller drömsk indie är nog en rimlig beskrivning av genren. För tillfället är jag helt såld på band som dränker precis allt de gör i effekter, och tycker det är kul att experimentera med  atmosfäriska och böljande ljudbilder själv. Sedan kommer soundet säkert utvecklas åt nya håll i takt med att jag släpper mer musik.

Detta markerar ditt andra släpp under eget artistnamn, vad kan vi förvänta oss mer från dig framöver? 

– Målet är att skriva en handfull fler låtar, och sedan börja spela live som om det inte fanns någon morgondag!! Så fort jag har ett set färdigt är det bara att boka mig för glatta livet.

Under 10 år har du varit med i britpop-bandet The Bongo Club, varför valde du att gå solo? 

– Det har varit helt magiska år och jag är så tacksam för mina fina vänner i bandet. Efter ett decennium tog suget att testa något nytt överhanden. Jag har egentligen aldrig sysslat med inspelning eller musikproduktion tidigare. Men under pandemin började jag plugga ljudteknik, och helt plötsligt kändes det spännande att få testa sina vingar med ett eget projekt.

Du har spelat cirka 400 spelningar världen över med denna grupp. Vilken är den största lärdomen du tar med dig in i ditt egna projekt? 

– Oj… Har lärt mig massvis tror jag. Att rock n roll bara är på skoj, men samtidigt på blodigt allvar. Att alltid bjuda på en jävla show, och hålla en positiv attityd oavsett förutsättningarna. Det är viktiga aspekter som gjorde att vi fick chansen att göra alla feta resor från första början tror jag.

Avslutande fråga, hur ska du fira releasen? 

– Det blir bland annat en mysig livespelning i Sveriges Radio P4. Efter det styr jag troligtvis skutan mot Pustervik och Klubb Dekadanz för att skämma ut mig på karaoken där. Klubben råkar fylla 5 år samma kväll, så det finns mycket att fira! Häng på!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011