Synthpopduon Train To Spain är tillbaka i bloggen. Nya singeln heter The Breeze och bjuder på galet snyggt arrangemang och melodier vill jag lova. Speciellt refrängen är något att se fram emot. Jonas Rasmussons musik blir här en perfekt kontrast till Helena Wigeborns sång.

Popmuzik Podcast

Jag skickade över några snabba frågor till duon som de svarade på här:

Jag har ju alltid undrat; hur kom namnet Train To Spain till? Varför just till Spanien och varför just ett tåg? Så många frågor. 

Jonas: Bandnamnet kommer från Human Leagues låt The Things Dreams Are Made Off, där de bl a sjunger: ”Take a cruise to China or a train to Spain...”. Det där passade som handen i handsken för mig, eftersom jag (när jag var ung och snygg) jobbade fyra sommarsäsonger i Spanien. Dessutom har jag alltid varit (och är) en tåg- och flygplansnörd, så jag slog ihop två saker som jag gillar. Att det just blev Human Leagues låt som gav upphov till namnet var alltså egentligen bara en tillfällighet, även om jag så klart gillar bandet.

Ni var i Tyskland för spelningar i somras. Hur var det? 

Spelningen på EOnly i Leipzig var verkligen grädde på moset för oss. Det var första gången för oss på en större festival, där vi befann oss i samma lineup som riktigt stora band. Atmosfären runt omkring, alla tekniker, scenarbetare som jobbade omkring oss. Alla spelningar har ju sina särskilda minnen och är roliga på olika sätt, men den här stack verkligen ut. Vi ser fram emot fler såna spelningar!

Berätta om nya låten The Breeze, vad handlar den om? 

Jonas: Tja, jag gör ju låtar mest hela tiden, lite beroende på min sinnesstämning och så. Ibland blir det lite snabbare uptempo och dunkadunk och Ibland, som i det här fallet en lite lugnare. När jag är klar med en låt lägger jag den i en onlinemapp, där Helena sen kan vraka och välja för att gå vidare med. 

Helena: Texten till just The Breeze kom till mig under en promenad vid havet. Jag fick lite VNV Nation-vibbar första gången jag hörde låten och lät mig inspireras av Ronans sätt att sjunga.

Hur arbetade ni fram nya singeln? Milo Blue har ju remixat er tidigare och nu är han producent på era två senaste låtar. Hur kom just detta producentsamarbetet till? 

Milo Blue, goe’ Michael 😊 Han har varit ett Train To Spain-fan väldigt länge, och sommaren 2020 blev han tillfrågad av vårt då nya skivbolag pbhmedia om han vill göra en remix på en av våra tidigare låtar. Efter att han gjort ytterligare en väldigt bra (ballad)remix av Living Now senare samma år så fanns han i våra tankar när vår dåvarande producent Patrik Hansson (Vanguard, Uncreated) som hade producerat vår fullängdare The Journey och vår EP-trilogi ¿Amor?, Liebe? och Love? tyckte att vi skulle testa något nytt för att inte fastna i samma hjulspår – och på den vägen blev det.  

Samarbetet med Milo funkar ungefär som vi även jobbade med Patrik; Michael får det instrumentala demotracket och sedan spelar vi tillsammans in och lägger på sång. Därefter fixas och trixas det fram o tebaux mellan Michael och mig (Jonas), medan Helena bevakar processen och i första hand är inblandad i hur sången mixas.

Vad händer under hösten för er? 

Det blir minst en singel till i alla fall. Och så ska vi köra en av våra workshops, där vi bl a sjunger in nya låtar. Det brukar bli ett par, tre stycken varje gång och dessutom brukar vi passa på att planera lite, ta bilder och bara umgås. Vi bor ju lite utspritt längs Sveriges västra sida, så våra workshops är guld värda; inspirerande, kreativa och helt utan stress. I övrigt så ligger fokus mest på att skriva nya låtar, för tillfället har vi inga livespelningar inplanerade, men vem vet vad som dyker upp framöver…

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011