Efter den sårbara singeln Somewhere Without Me fortsätter Peg Parnevik lyssna inåt och står upp rejält för sig själv på nya My Name. Här sjunger artisten om att ha starka åsikter om någon man egentligen inte känner. Är det bara jag eller hör man inte lite Billie Eilish inspiration i prodden? Inte mig emot, jag älskar när det är lite skruvat, mörkt och hämndlystet. Så det här är helt i min smak. 

”Jag har insett det senaste året att endast en handfull människor känner mig på riktigt. Men folk vill ta riktigt stora swings, som att de känt mig hela livet. Att vara kvinna innebär ofta att vara för mycket – för galen, för känslig, för tyst, för arg. Det är en persona som målas upp av betraktaren.Alla snackar så mycket men ni känner inte mig, låt mig få säga mitt. Sen får ni säga och tycka vad ni vill. Känns viktigt som artist, mig själv och kvinna att stå upp för mig själv nu.”

Peg Parnevik.

Med de senaste två låtarna känns det någons stans som jag börjar förstå vad Peg Parnevik pratar om när hon säger att det nya soundet är helt annorlunda än tidigare. Det känns mognare och tävlar på en internationell nivå. Med detta släpp passar sångaren även på att ge oss datumet för sin nya EP. Och den 22 oktober kommer What They’ll Say About Us ut. De sex spåren som EP:n bär på är formade tillsammans med nära vänner som Isa Tengblad, som även producerat musiken. Deras starka band hjälpte skapandeprocessen att utan filtrering välkomna alla känslor och faser som Peg gick igenom. Alltså är musiken direkt från artisten hjärta, till oss. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply