För nästan 40 år sedan började Elton John arbetade med en av hans absolut största musikaliska hjältar, Stevie Wonder, på låten I Guess That’s Why They Call It the Blues. Några år senare hörde vi de båda igen på Dionne Warwicks välgörenhetssingel That’s What Friends Are For. Nu, decennier senare, har de två pianomännen spelat in sin första riktiga duett i Finish Line och det är inte utan att man fäller en tår. Det är en groovy gospel-artad låt som stiger till skyn med lite hjälp från Kanye Wests Sunday Service Choir. När de två musiklegenderna talar om projektet fullkomligt öser de beröm över varandra.

”Stevies röst är lika bra om inte bättre än jag någonsin kan minnas att jag hört honom. Han låter som en 17-åring igen, han sjunger med en ren glädje och kärlek i rösten”

Elton John

” Alla som hör Eltons röst sjunga i Finish Line kommer att höra och känna hans visdom, smärta, själ, kärlek men också hans motståndskraft … Jag älskar det!!!”

Stevie Wonder

Tagen från Eltons kommande album Lockdown Sessions, som också innehåller collabs med en massa andra musiker känns den här låten som tagen från en dröm. Missa inte albumet den 22 oktober och dra upp volymen när ni lyssnar till Finish Line.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply