Helena E är här aktuell med singeln Har ramlat fram. En låt som stampande byggs upp i versen till en energifull refräng samtidigt som sångerskan sjunger om lyckliga dagar fyllda med sorg. Om utekvällar, vänskap, kärlek och relationer men också om ensamhet, mörker och destruktivitet.
Det skapar en spännande kontrast i låten. Där det vemodiga i sången som kraschar mot energin i arrangemanget. Det blir som något euforiskt som byggs upp mot det oundvikliga slutet där det som var så roligt och bra, helt plötsligt vänder mot en. Kanske bara är jag, men jag fick helt klart bilder från en film i skallen när jag hörde låten. Det kanske du också får?

Har ramlat fram är Helena Es fortsatta arbete mot sitt debutalbumet som släpps senare i höst. Innan denna har hon släpp sju singlar, varav hennes tolkning av Kjell Höglunds Genesarets sjö var den senaste.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply