Ska jag berätta en hemlis…
Jag har aldrig varit ett stort fan av Joy Division. De stod mest och föll med just singeln Love will tear us apart som var bandets bästa låt. När bandet sedan formades om till New Order i och med Ian Curtis död så blev det hela väldigt mycket mer intressant för mig. Både som grupp och låtmässigt.

Svensk Pop

Med det sagt så blev jag otroligt såld på tysken David Bays tolkning av Love will tear us apart som du kan lyssna på här nedan. För mig skulle just denna version lätt kunna ha varit New Orders ”original” om det var de som hade gjort låten från början. Med skön nu-disco-känsla, pumpande TB-303:or och analoga synthar skapade Bay popmagi här. Saken var den att de nuvarande medlemmarna i New Order godkände versionen och gav den sin välsignelse.

”Jag har alltid velat använda en acid-techno-synth i min disco-musik och denna cover var ett utmärkt tillfälle att göra det. För mig kändes det som att ögonblicket efter refrängen behövde ha något superdynamiskt och överraskande. Jag tror att om du gör en cover måste du verkligen ge spåret ditt signum och jag hoppas verkligen att jag lyckades göra just det. Från en 80-tals new wave-klassiker har jag ändrat låten till en elektronisk disco-mix som skulle kunde passa in i en spellista bredvid artister som Franc Moody, Roosevelt eller Purple Disco Machine. Jag drog ner låten över 20 BPM och skapade min grej. Har alltid älskat deras musik, Ian Curtis texter och perspektiv på livet. När jag såg Anton Corbijns Control skapade jag på något sätt med min egen tolkning av deras ljud. Jag gjorde den här låten 2017 och sedan dess var det superkomplicerat att släppa den. Allt det där med musikindustrin kan vara ganska överväldigande ibland. För min del känns coverversionen på något sätt lika gammal som originalet nu, haha, men vi gjorde det! Jag är supernöjd med den och kan inte vänta med att höra hur världen omfamnar den här jämfört med originalet. Vi skickade det till deras utgivare och kort efter fick vi släppa det av alla kvarvarande medlemmar i bandet; Stephen Morris, Bernard Sumner och Peter Hook – galet!”

Musikvideon till David Bays version av Love will tear us apart är regisserad av Faraz Shariat och du ser resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.