På den nyasläppts debut EP:n Reflections finner vi Dominik Kleins senaste singel Sweet Thing. En låt som ämnar fånga de där alldeles speciella sommarkvällarna med den där alldeles speciella personen vid sin sida. Varmt, kärleksfullt och ömt sjunger Dominik om hur han handlöst faller för kärlekens starka krafter och finner sig själv i ett delirium. Över ett drivande pianoackompanjemang marscherar Dominik till takten av kärlek där vi hör pukor, gitarrer och en ljudbild som bara växer sig allt starkare under låtens 2 minuter och 30 sekunder. Låten landar någonstans mellan pop, indie och arenapop. Och det är exakt i linje med var artisten placerar sig själv. Med en förkärlek till just pop utforskar han sitt sound och väver där in en hel del organiska element som piano och gitarr. 

Apple Music Svensk Pop

Just gitarrspelandet i kombination med sång är något artisten gjorde sig känd för på YouTube där han friskt delat med sig av sin musik och på så sätt byggt upp en stor följarskara. Rättvist nog är de ungdomar som en gång mobbade honom i skolan för kärleken till musiken numera trogna fans. Och idag har sångaren uppträtt på stora arenor och setts i TV otaliga gånger. Men trots detta håller artisten kvar vid sin jordnära inställning till att musiken har kraften att förena människor och det är just vad han vill göra. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.