Nick Batterham är en singer-songwriter från Melbourne i Australien. Med singeln Turbulence tar sångaren ännu ett steg mott sitt kommande album Lovebirds som släpps den 23:e April och med det följer artisten upp albumet Empire från 2019.

Singeln Turbulence bjuder oss på ett klassiks poparrangemang som inleds med ett avskalat pianoarrangemang för att sedan växa sig stor i produktionen. Det är vackra stråkar, Sgt. Pepper-gitarrer och trummor som tar oss till en tid då popmusik verkligen var ett hantverk. Det är vemod och stora gester på samma gång. Med andra ord så är det helt underbar popmusik.

Om singeln berättar Batterham för bloggen:

”Ett försök att vara ödmjuk i nederlag, ett välsignat farväl till en flyktig älskare. “May everywhere you fly from here be safe and smooth, high up above my turbulence…” Låten har fått ny betydelse eftersom vi inte kan flyga någonstans längre.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply