Efter stor framgång med sin debut EP Polished återvänder Los Angeles baserade artisten Skofee med en remix av fansens favoritlåt Spiderman. Denna gång polerad till elektronisk perfektion med sin post pop remix. Det en blandning av distinkta och drömmande indiepop-ljud där låten är lyxig och rik i sitt sound. Jag måste erkänna att jag blir väldigt intresserad, både när jag lyssnar på låten Spiderman (Post Pop Remix) och hör vad Skofee gör för typ av musik. 

Vem är denna talangfulla musiker då? Uppvuxen i Kansas USA med föräldrar som lyssnade till blues och folkmusik och hon själv sjung i kör och höll på med musikteater. Har Skofee en berikade musikbakgrund, något artisten försöker hedra i det egna musikskapandet genom att göra vad hon kallar ”alternativ pop”. Därtill har artisten en otroligt igenkännbar ton i sin röst som i min mening omedelbart fängslar lyssnaren.  

Musiken hon gör ämnar att engagera oss lyssnare genom emotionella, uppriktiga texter av självreflektion. Så här säger Skofee:

”Jag lockas av låtar som erkänner fel och arbetar igenom känslor i realtid snarare än att presentera slutsatsen inslagen i någon slags tidskronologisk linje”

Ni ser den snygga lyric-videon till Spiderman (Post Pop Remix) här i bloggen! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply