Att vara socialt klumpig är ett vedertaget begrepp i den svenska folksjälens polerade lätt stela bok om kutym. I mitt tycke är ”att inte föra sig” korrekt just den typen av beteende som ruckar upp gamla normer och gör att kallprat kan leda till djupare intressanta diskussioner. Svenska JAYNIE debuterar med låten Socially Awkward och omfamnar det faktum att inte bete sig ”socialt lagom”. Artisten menar på att det är en ständig kamp att hitta balansen mellan för mycket och slätstruken, vilket i slutändan bara resulterar i ångest inför att agera socialt korrekt. Därav har hon istället insett att rädslan för att misslyckas är helt okej, för ingen annan har en aning om vad de håller på med heller. Väldigt sund tanke, särskilt med tanke på dagens sociala klimat. 

Denna omedelbara hit är inget annat än ren och skär pop i sin allra bästa form. Det är catchy, kommersiellt gångbart men ändå eget och fullkomligt briljant. Någonstans förs tankarna till albumaktuella och likaså svenska artisten LOVA

Vem är JAYNIE då? Med inspiration från tidigt 2000-tal skapar denna lovande artist lekfull pop med en själv-utforskande underton. Artisten väver i sina låtar in sårbarhet, osäkerheter, ung kärlek och besvikelser. Samtliga ämnen som många av oss kan relatera till. Första singeln är ett smakprov från en kommande EP:n med namnet Defenses. En EP vars tema är hur vi reagerar i olika situationer för att försvara oss själva. 

Det ska bli mycket spännande att följa ett nya pop-tillskottet, första singeln Socially Awkward kan ni streama här via bloggen. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply