Han har skrivit åt vår svenska pop-stolthet Zara Larsson och det omåttligt populära K-popbandet BTS. Men nu är ger Scott Quinn ut sin egen musik genom andra singeln Better For Me från hans kommande EP. Och mycket riktigt, har man skrivit år världsstjärnor är pop-snickeri ens främsta talang. Låten är som designad för att spelas på radio om och om igen, vilket den definitivt har all chans i världen att göra. 

Better For Me inleds med en akustisk gitarr som sedermera öppnar upp till en luftig produktion med atmosfärisk sång. Det är stora namn som står bakom denna produktion, producenten har bland annat gjort låtar för brittiska pop-gruppen Little Mix och grymma Jess Glynn. Starka namn är i och för sig inte alltid en garanti för att det ska bli en bra slutproduktion. I detta fall träffar vi dock mitt i prick. 

Artisten beskriver själv låten: 

”Jag hade velat skriva en låt till akustisk gitarr och bad en gitarrist att komma med ett intressant riff. Det är det röstmemo som han spelade in på telefonen som riff vilket hörs på låten! Jag började sjunga över gitarriffet och hittade genast vad som nu är körmelodin, men ursprungligen var versen. Det var faktiskt en annan låtskrivare som hade hört oss skriva låten och sa att ”versen” definitivt var ”kören”. Så vi bytte och ångrar det inte en sekund! ”

Ni hör den starka singeln Better For Me här i bloggen!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply