Han har skrivit åt vår svenska pop-stolthet Zara Larsson och det omåttligt populära K-popbandet BTS. Men nu är ger Scott Quinn ut sin egen musik genom andra singeln Better For Me från hans kommande EP. Och mycket riktigt, har man skrivit år världsstjärnor är pop-snickeri ens främsta talang. Låten är som designad för att spelas på radio om och om igen, vilket den definitivt har all chans i världen att göra. 

Följ på Apple Music

Better For Me inleds med en akustisk gitarr som sedermera öppnar upp till en luftig produktion med atmosfärisk sång. Det är stora namn som står bakom denna produktion, producenten har bland annat gjort låtar för brittiska pop-gruppen Little Mix och grymma Jess Glynn. Starka namn är i och för sig inte alltid en garanti för att det ska bli en bra slutproduktion. I detta fall träffar vi dock mitt i prick. 

Artisten beskriver själv låten: 

”Jag hade velat skriva en låt till akustisk gitarr och bad en gitarrist att komma med ett intressant riff. Det är det röstmemo som han spelade in på telefonen som riff vilket hörs på låten! Jag började sjunga över gitarriffet och hittade genast vad som nu är körmelodin, men ursprungligen var versen. Det var faktiskt en annan låtskrivare som hade hört oss skriva låten och sa att ”versen” definitivt var ”kören”. Så vi bytte och ångrar det inte en sekund! ”

Ni hör den starka singeln Better For Me här i bloggen!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011