När jag och några vänner åkte till Köpenhamn för att se Erasure 2005 hamnade vi tillslut på bögklubben Pan när vi hittade ett karaokerum på övervåningen. Där körde vi all in svenska poplåtar och Erasure – såklart. Bästa framförandet blev definitivt A little respect som vi sjöng för full hals innan de stängde ner klubben för natten. När vi var klara kom en dansk kille fram och gav mig en komplimang för mitt utseende, så jag får anta att det var en lyckad kväll.

Favoriter Apple Music

A little respect släpptes i September 1988 och finns med på albumet The Innocents som toppade albumlistan i hemlandet. Det blev albumets tredje singel och låten anses idag som bandets mest igenkännande när den varit med i åtskilliga filmer och serier genom åren. Både som originallåt och sjungen av skådespelarna. Mest känd är nog ändå operationsscenen i Scrubs 2001. När singeln släpptes hamnade den på en fjärdeplats på den brittiska singellistan och med det var det även albumets största hit.

För produktionen stod ingen mindre än Stephen Hague och videon är regisserad av Peter ‘Sleazy’ Christopherson.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.