När jag och några vänner åkte till Köpenhamn för att se Erasure 2005 hamnade vi tillslut på bögklubben Pan när vi hittade ett karaokerum på övervåningen. Där körde vi all in svenska poplåtar och Erasure – såklart. Bästa framförandet blev definitivt A little respect som vi sjöng för full hals innan de stängde ner klubben för natten. När vi var klara kom en dansk kille fram och gav mig en komplimang för mitt utseende, så jag får anta att det var en lyckad kväll.

Favoriter Apple Music

A little respect släpptes i September 1988 och finns med på albumet The Innocents som toppade albumlistan i hemlandet. Det blev albumets tredje singel och låten anses idag som bandets mest igenkännande när den varit med i åtskilliga filmer och serier genom åren. Både som originallåt och sjungen av skådespelarna. Mest känd är nog ändå operationsscenen i Scrubs 2001. När singeln släpptes hamnade den på en fjärdeplats på den brittiska singellistan och med det var det även albumets största hit.

För produktionen stod ingen mindre än Stephen Hague och videon är regisserad av Peter ‘Sleazy’ Christopherson.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011