När jag och några vänner åkte till Köpenhamn för att se Erasure 2005 hamnade vi tillslut på bögklubben Pan när vi hittade ett karaokerum på övervåningen. Där körde vi all in svenska poplåtar och Erasure – såklart. Bästa framförandet blev definitivt A little respect som vi sjöng för full hals innan de stängde ner klubben för natten. När vi var klara kom en dansk kille fram och gav mig en komplimang för mitt utseende, så jag får anta att det var en lyckad kväll.

Följ på Apple Music

A little respect släpptes i September 1988 och finns med på albumet The Innocents som toppade albumlistan i hemlandet. Det blev albumets tredje singel och låten anses idag som bandets mest igenkännande när den varit med i åtskilliga filmer och serier genom åren. Både som originallåt och sjungen av skådespelarna. Mest känd är nog ändå operationsscenen i Scrubs 2001. När singeln släpptes hamnade den på en fjärdeplats på den brittiska singellistan och med det var det även albumets största hit.

För produktionen stod ingen mindre än Stephen Hague och videon är regisserad av Peter ‘Sleazy’ Christopherson.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.