Moa Piraten släppte senaste albumet I Väntan På Mirakel 2021, som bland annat innehöll singeln Vilda som svin. Nu har snart halva 2024 gått och Moa är äntligen tillbaka med ny musik. Denna gång på engelska.

Popmuzik Podcast

Singeln A second chance är en melankolisk låt som kom till efter en mörk och utmanande tid för sångerskan. En smärtsam separation, utmattning och krigen som rasat fick Moa att skriva denna låt om just uppbrott och försoning.

”Jag skrev den här låten utifrån en bild jag länge burit på och som jag plockat fram för att stärka mig själv i processen till frigörelse. Den är inspirerad av gamla svartvita fredsbilder. Människor som fyller gatorna med ballonger, konfetti och skratt när kriget är över. Ljuset på bilderna som är oslagbart, euforin och samtidigt resterna av vad som varit, härjade ansikten, sönderbombade hus, smärtsamma minnen.”

Moa Piraten

A second chance utgår från ett piano och byggs sedan på med sången och stråkar. Det ger en ödslig och ensam känsla. Men medan låten byggs även hoppet om en ljusnande framtid. Där vi slipper kriga och slåss. Det ljuset i tunneln vi alla behöver just nu. Om det så är inom en relation eller det politiska klimat som vår värld befinner sig i.

”Att skriva den här låten var både smärtsamt och nödvändigt i den period jag befann mig. Första tiden som mamma hade varit utmanande och bråken med barnets pappa hade eskalerat. Jag längtade efter en lösning, men visste att det inte fanns någon smärtfri sådan. Jag tänkte på separationen som en möjlig utväg men var rädd för att inte veta vem jag själv skulle vara efter den. Samtidigt pågick krigen i Ukraina och Gaza vilket ännu mer fick mig att känna maktlöshet och tvivel över vad som är ljus. Freden som plötsligt tycktes som en omöjlighet. Allt det där skapade ett behov av att skriva en låt om just det ljusa, hoppfulla.

Jag tror verkligen att jag vågat möta mina rädslor i den här låten. Min största rädsla i livet är separationer, att bli övergiven, att överge. Att skriva den här låten var början på den processen, att våga gå. Att fokusera på lättnaden som jag någonstans visste skulle infinna sig, så småningom. Att våga förändring”. 

Moa Piraten

Om du lätt vill nå alla nya låtar som läggs upp i bloggen varje dag, så tycker jag du ska spara en genväg till Popmuzik på din mobils hemskärm. Bara klicka på delningsknappen i din webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”. Efter det har du en Popmuzik-ikon i mobilen och kan nå bloggen på det absolut smidigaste sättet.

Vad tyckte du?
+1
2
+1
9
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011