Med en avslappnad och drömmig känsla släpper den svenska artisten Pauleen singeln Settle. Produktionen är i gränslandet mellan soul och jazz. Låten i sig är behagligt svävande och känns som ett perfekt sällskap till en middagsbjudning eller som något som spelas över folket i en snygg cocktailbar. Vad får du för känsla av låten?

Popmuzik Podcast

På singeln Settle sjunger Pauleen om ett ex som inte var särskilt tillgiven eller omtänksam. Med låten ifrågasätter artisten varför hon nöjer sig med dåliga förhållanden, när den hon är med helt enkelt borde älska henne bättre.
Det ska man självklart inte göra, nöja sig med något som inte är bra eller som inte lyfter upp en själv. Så att komma till insikt om det och göra något åt det är nog det bästa man kan ge till sig själv.

Med det budskapet blir låten lite av en klapp på axeln om man själv gått vidare från ett förhållande som inte levde upp till ens egna nivå eller förväntningar. Eller kanske den pepp man behöver för att faktiskt ta tag i ”problemet”.

Personligen tyckte jag detta var väldigt mysigt och behagligt. Det är något speciellt med denna typ av softa souliga och jazziga låtar som gör dem väldigt eleganta. Speciellt när de framförs med en såpass mjuk och uttrycksfull röst som den Pauleen har.

Men Settle får vi den tredje singeln från artisten som debuterade 2020 med Anybody else och sedan följde upp med Stupid thing året därpå.

Om du uppskattade Settle och att upptäcka ny spännande musik här får du gärna stötta bloggen som antingen Popmuzik Liker eller Popmuzik LoverPatreon. Då bloggen inte har några rika finansiärer i ryggen utan enbart drivs av passionen för musik så hjälper bloggens Patreons att driva sidan vidare så att fler artister och låtar kan nå nya lyssnare. Tack.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011