Äntligen är Benjamin Ingrosso tillbaka för att förgylla våra öron med sin skickligt konstruerade pop. Med singeln Kite går startskottet för en helt ny era som kommer leda upp till artistens kommande album och en omfattande sommarturné betitlad Better Days Tour

POPMUZIK SUMMER

Nya släppet är den första solo-singeln från Ingrosso på nästan två år, men han har inte direkt varit inaktiv musikaliskt under denna tiden. Två live-album och flertalet snygga tolkningar i programmet Benjamin’s har gjort att artistens känts ständigt närvarande, trots att de egna släppen lyst med sin frånvaro. Den långa väntan har dock inte varit förgäves för vilken triumferande återkomst Benjamin Ingrosso gör till musikscenen, Kite är i mina ögon en representation av allt artisten står för – genialiska melodier, lekfulla produktioner och skickligt textförfattande. Helheten andas retro och de överdimensionerade trummorna får låten att sticka ut från dagens slätstrukna pop-djungel. Sångarens karakteristiska falsett pareras läckert mot mörka svarskörer och lager av stämmor. Hookarna är oändliga och jag inser halvvägs in i lyssningen att jag förlorat mig i den medryckande rytmen.

Såhär säger artisten själv om låten:

Kite handlar för mig om den första gången du träffar någon ny och känslan du får att allt är möjligt, den eufori och frihet du känner när du träffar någon som får dig att känna som om du svävar högt över alla andra. Men det kan också handla om vad som helst som får dig att känna dig levande. Det kan handla om att livet är en fest och att våga testa sina vingar, om att vara ung och ha kul, men också om att bli kär och att förlora kärleken. Jag har nog aldrig varit så här exalterad över min musik som jag är med den här låten och all ny musik ni kommer få av mig detta år.”

Kite är skriven av Benjamin tillsammans med Anya, Jon Shave, Salem Al-Fakir och Vincent Pontare

Vad tyckte du?
+1
6
+1
22
+1
3
+1
0
+1
0
+1
1
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011