På 90-talet var det mycket som var etno. Enigma, Enya och Era var stora namn, men även Karl Jenkins musikprojekt Adiemus fick en hel del uppmärksamhet när albumet Songs of Sanctuary släpptes 1995.

Favoriter Apple Music

Titelspåret framfördes av den sydafrikanska sångerskan Miriam Stockley tillsammans med Mary Carewe och orden var helt påhittade. Lite som jojk, att det var en känsla mer än text som skulle förmedlas.
Jag som alltid går igång på de där filmiska arrangemangen på låtar tyckte ju detta var sjukt snyggt och bra. Det var inte för inte som Delta Airlines använt låten i en av deras reklamfilmer innan albumet släpptes. För det känns både mystiskt, äventyrligt och storslaget.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011