I går såg jag om filmen Scrooged från 1988.
Richard Donners nytolkning av Charles Dickens En Julsaga om Ebenezer Scrooge som går från elak affärsman till snäll under julnatten efter att ha fått besök av tre spöken.
I filmen har handlingen förflyttats till TV-studion IBC, där Frank Cross, spelad av Bill Murray, går ifrån självisk och elak till att upptäcka att vänlighet kan vara en bra sak efter att ha fått besök av julens tre spöken.

Skicka in din musik

En ganska charmig historia som kanske haltar lite av Murrays ständiga sarkasm, som gör det lite svårt att känna att han verkligen menar vad han säger när han vill vara snäll, även under den allt för långa monolog som hålls i slutet av filmen.

Men det som fick mig att uppskatta filmen från början var egentligen två saker:
Danny Elfmans fantastiska filmmusik, som tyvärr inte finns på någon musiktjänst i dagsläget, men stycket fanns med på Elfmans filmmusiksamling Music For a Darkened Theatre vol.1 som jag lyckligtvis äger. -Som tur är finns den ful-laddad på YouTube, helt klart värd att lyssna på.
Den andra saken var ledmotivet Put a little love in your heart, som här framfördes av Annie Lennox och Al Green.

Originalet av Put a little love in your heart släpptes 1969 av Jackie DeShannon, som skrev låten tillsammans med Jimmy Holiday och Randy Myers. Låten blev en stor hit i USA och slutade på en fjärdeplats på Billboard Hot 100.
För filmen Scrooged dammade Annie Lennox och Al Green av låten tillsammans med producenten och Lennox Eurythmics-partner David A. Stewart. Borta är den klassiska och tidstypiska popkänslan med blås och körer från originalet. Istället blir det en soulig poplåt som även den är lika tidstypisk, fast nu för just slutet av 80-talet.
Denna version nådde niondeplatsen på Billboard-listan vid release, så inte så dåligt det heller.

Som bonus till detta inlägg kan jag även tillägga att Siw Malmkvist spelade in en version av låten redan 1970. Då hette den Pröva lite kärlek nån gång.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011