Det är äntligen söndag och du vet vad det betyder: ny lista med Popfavoriter.
Yes! Varje vecka listar jag och Sebastian några av våra favoritlåtar från veckan, så du får inspiration till dina spellistor eller bara inte missar massa grym musik.

Följ på Apple Music

Då Popmuzik är helt fri från reklam och drivs utan några som helst finansiärer i ryggen (i första hand är det passionen för musiken), får du gärna stötta bloggen som Patreon. Det gör det möjligt att driva bloggen vidare som den just nu enda musikblogg i Sverige som dagligen uppdateras med ny musik. Här hittar du dagligen nya musiktips varvat med intervjuer, recensioner och krönikor, så jag hoppas du ser något värde i arbetet att lyfta fram all musik och artister i bloggen.
För så lite som 12 kr i månaden kan du bli Popmuzik Liker och går du upp ett steg kan du bli Popmuzik Lover för endas 32 kr. Det är mindre än en ute-latte på stan och det gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. Tack för att du vill bli Patreon.

Benjamin Ingrosso + Purple Disco Machine + Nile Rodgers + Shenseea – Honey Boy 

Sommarens låt är officiellt här! Att tolka av Benjamins sociala medier är detta en ett samarbete med många år ”in the making”, men oj vad bra resultatet blev. Funkiga rytmer och en hook som programmerad för att etsa sig fast på näthinnan gör detta till en knockout och veckans absolut starkaste släpp. 
Nu får vi bara hoppas att Benjamin tar bort blocken på Popmuziks Instagram också, så vi kan dansa tillsammans till denna under sommaren.

Vogon Poetry & Scala – Come home again

Pulserade electropop med en lysande refräng gör att samarbetet mellan Vogon Poetry och Scala sätter skåp som det heter när de släpper deras hittills bästa låte ihop. Lägg sedan till en tonartshöjning och schlagerbögen i mig blev helt lycklig.

Dua Lipa – End of an era 

Albumet kanske inte riktigt var vad jag hade hoppats och förväntat mig, men Dua Lipa är oavsett en popstjärna av rang och jag kommer plöja ner ex antal timmar som hängiven lyssnare. Mest positivt överraskad blev jag av öppningsspåret End of an era vars sound visar på en rörelse bort från disco och öppnar upp för outforskad mark. 

Bishat – Supersonic p*$$y

Drömmande, funkig och härligt medryckande. Det är verkligen en lysande sommarlåt som Bishat levererar när artisten vill få oss alla att känna oss extra sexiga och dansa tillsammans. En låt som faktiskt inspirerades av dotterns födelse och hur fantastiskl och stark kvinnokroppen är.

JUNG + Brother Leo – Mama’s House 

Med ett snyggt retroskimmer över sig levererar JUNG vårens skönaste platta genom The Kids Are Still Awake. På listan över kollaboratörer finner vi bland annat en av mina favoriter Brother Leo. Tillsammans har artisterna skapat den rörande singeln Mama’s House som landar direkt på A-rotation i mina lurar. 

MAXÉ – Förlåt för mina tankar

Vilken grym debut vi får med artisten MAXÉ som i veckan släppte singeln Förlåt för mina tankar. En mörk och läcker låt som är skönt synthdriven med en snygg retrokänsla av 80-tal, medan artisten sjunger om de mörkaste tankar och känslor man kan ha när ett förhållande tar slut. Definitivt ett namn att hålla ögonen på känner jag.

Dua Lipa – Falling forever

Hade denna varit tre minuter skulle den ta hem Eurovision Song Contest i år. Det kan jag garantera. För det var länge sedan jag fick en sådan Eurovision-hitkänsla av en singel som denna. Lysande pop och definitivt min personliga favorit på albumet Radical Optimism.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011