Med singeln You needed me fick den kanadensiska singer-songwritern Anne Murray sin första Billboard-etta i USA när låten släpptes 1978. Med låten vändes strålkastarna än en gång mot sångerskan, som under några år inte hade lyckats följa upp hitsen från början av karriären. Med You needed me fick hon inte bara en förstaplats, utan även en Grammy för Best Female Pop Vocal Performance, vilket faktiskt blev första gången en kanadensare fått det priset.

DOLBY ATMOS

You needed me är en ballad som ovillkorlig oförtjänt kärlek. För mig är det så snyggt när sångerskan, som genom låten listar alla saker som den andre personen gör för henne, avslutar med att ”you needed me”. Hur kärleken verkligen går båda vägar.

Låten i sig är tagen från sångerskan album Let’s Keep It That Way från samma år.

Personligen upptäckte jag låten när det irländska pojkbandet Boyzone spelade in en cover av låten för deras samling By Request 1999. Faktiskt en riktigt fin tolkning av låten som i mitt tycker är helt magisk. Även Boyzones tolkning blev en hit när det begav sig och toppade den brittiska singellistan samt att den kom tvåa på den irländska. Singeln blev gruppens sjätte och sista etta i Storbritannien.

På singeln fanns även remix av låten signerad Jewels & Stone. Jag skulle nog säga att det är en av mina favoritremixar. Om originalet är vackert och smäktande, är denna remix camp och over the top. Det är en trance-popremix som tyvärr inte finns på någon streamingtjänst idag, vilket är otroligt synd.

Som tur är så har någon haft den goda smaken att ful-ladda-upp Jewels & Stone-remixen till YouTube i alla fall. Det får duga tills skivbolaget tagit sitt förnuft till fånga och gör remixen tilltänglig för alla.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Covered PSB
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011