Vissa artister och artistkonstellationer blir ju bara bättre och bättre med varje släpp. Det är kul att se hur en utvecklingskurva stadigt går uppåt. Efter ett tag längtar man till att nästa singel ska släppas för man vet att det kommer bli än mer magiskt än sist gång. I alla fall är det förhoppningen.

DOLBY ATMOS

När Vogon Poetry och Scala nu samarbetar inför deras kommande gemensamma album passerar de med råge tidigare nivåer och lysande singlar när de här släpper singeln Come home again.

För detta var precis den typen av lysande electropop som jag verkligen älskar. Det är pulserande med ett skönt driv och extra allt. Här bjuder de två banden oss på en riktigt grym melodi och en refräng som sätter sig som tuggummi under skon och samtidigt springer segervarv kring konkurenterna. Jag blev på riktigt helt lycklig mär jag hörde låten. Men har man den goda smaken att slänga in en tonartshöjning och gå all in Melodifestivalen på slutet, så kan det inte bli annat än helt-jävla-lysande.

Om singeln berättar Roger Tell från Vogon Poetry för bloggen.

Come home again handlar om att längta så mycket efter en annan person att det gör ont och om känslan av att inte vara hel när man tvingas vara isär. Det kunde absolut ha varit texten till en fantastisk countrylåt (och enligt ryktena så finns det faktiskt en sådan version någonstans där ute i rymdens väldiga mörker). Den lekfulla och uppsluppna musiken kontrasterar till den vemodiga texten och det är nog ärligt talat svårt att låta bli att börja dansa…och förresten, nämnde vi tonartshöjningen? Eurovision Song Contest, här kommer vi!”

Vad säger du? Blir du lika lycklig som jag av Come home again?
Om du tycker Popmuzik fyller en viktig funktion i musik-Sverige som en bred popblogg som dagligen uppdateras med ny musik, får du mer än gärna stötta bloggen som Patreon. Det är bloggens Patreons som gör det möjligt att driva bloggen vidare och vara en motpol till det algoritmstyrda musiklandskapet som finns där ute.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011