Savage Garden – I want you

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Ja jag erkänner. Det var singelomslaget till I want you som fick mig att lyssna på låten när den första gången hamnade framför mig på Skivhugget. Darren Hayes var ju väldigt mycket en Johan-kille med sitt stripiga page på bilden och jag blev genast nyfiken på låten, och honom ska jag villigt erkänna.

Singeln var den första från den australiensiska duon Savage Gardens debutalbum som släpptes 1997, och som lyckades sälja hela 12 miljoner exemplar världen över. Mycket var tack vare den enorma hit som balladen Truly madly deeply hade blivit, men jag måste ju säga att de två första singlarna I want you och To the moon and back var mer min påse (som bland annat blev remixad i Storbritannien av Almighty, vilket såklart var helt fantastiskt.

Saken är den att jag blev lite av ett hardcore-fan av gruppen och samlade på singlar från hela världen med dem. Det roliga var ju att de släppte olika singlar i Australien, Storbritannien och USA samt här hemma i Sverige. Så det blev en hel del pengar lagda på den gruppen vill jag lova. Men man måste ju ha en last åtminstone…

Men tillbaka till I want you. Jag har ju alltid fått extrema Roxette-vibbar av låten. Kanske det som gjorde att den gick hem så hårt hos mig också. Plus att jag verkligen alltid bli på sjukt bra humör när jag hör låten.

Savage Garden släppte sedan albumet Affirmation och splittrades efter det i samband med att Darren och kom ut som homosexuell och sedan släppte några riktigt bra soloalbum som tyvärr aldrig kom upp i samma kommersiella framgång som just Savage Garden.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.