Ja jag erkänner. Det var singelomslaget till I want you som fick mig att lyssna på låten när den första gången hamnade framför mig på Skivhugget. Darren Hayes var ju väldigt mycket en Johan-kille med sitt stripiga page på bilden och jag blev genast nyfiken på låten, och honom ska jag villigt erkänna.

Svensk Pop Apple Music

Singeln var den första från den australiensiska duon Savage Gardens debutalbum som släpptes 1997, och som lyckades sälja hela 12 miljoner exemplar världen över. Mycket var tack vare den enorma hit som balladen Truly madly deeply hade blivit, men jag måste ju säga att de två första singlarna I want you och To the moon and back var mer min påse (som bland annat blev remixad i Storbritannien av Almighty, vilket såklart var helt fantastiskt.

Saken är den att jag blev lite av ett hardcore-fan av gruppen och samlade på singlar från hela världen med dem. Det roliga var ju att de släppte olika singlar i Australien, Storbritannien och USA samt här hemma i Sverige. Så det blev en hel del pengar lagda på den gruppen vill jag lova. Men man måste ju ha en last åtminstone…

Men tillbaka till I want you. Jag har ju alltid fått extrema Roxette-vibbar av låten. Kanske det som gjorde att den gick hem så hårt hos mig också. Plus att jag verkligen alltid bli på sjukt bra humör när jag hör låten.

Savage Garden släppte sedan albumet Affirmation och splittrades efter det i samband med att Darren och kom ut som homosexuell och sedan släppte några riktigt bra soloalbum som tyvärr aldrig kom upp i samma kommersiella framgång som just Savage Garden.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011