Välkommen till REGALJASON kungadöme! Den alternativa popartisten har på rekordtid lyckats bli en av de mest lovande stjärnorna på pophimlen och efter att ha lyssnat på Ascend förstår jag varför. Melodispråket är unikt och de olika skalorna hans röst spänner över är imponerande. Det är knappt mitt tränade not-öra hänger med över alla toner.

Covered PSB

Ascend öppnas med vackra harmonier och transporterar oss till artistens värld där han sjunger “I was born to be someone who ascends” samtidigt som svulstiga synthar och maffiga trummor skapar en storartad ljudbild.

Uppvuxen i USA, men numera bosatt i London blandar REGALJASON afro-latino slagverk med explosiva rockgitarrer för att skapa sitt alldeles egna sound. Bakom textens snyggt paketerade yta döljer sig även ett starkt budskap som många både musiker och icke-musiker kan relatera till.

”Som en oberoende artist möter jag många hinder på min resa för att låta min röst höras. När jag släppte min debut-EP Megafauna var jag förutom att skriva, producera och regissera också tvungen att övervaka data, en uppgift som jag fann vara i opposition till min konstnärliga process. Att ständigt kolla siffror som bland likes, streams och views tog hårt på min kreativitet. Jag tyckte också att det var svårt att hitta mitt fotfäste på den digitala arenan, särskilt med mitt ljud som utropades som genrelöst och uppfinningsrik. ASCEND är mitt svar på de känslor jag kände under den här tiden. Jag var tvungen att välja att äga min individualitet och lova mig själv att jag kommer att fortsätta klättringen oavsett de ”siffror” som kan säga mig något annat.”

REGALJASON

REGALJASON

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011