Välkommen till REGALJASON kungadöme! Den alternativa popartisten har på rekordtid lyckats bli en av de mest lovande stjärnorna på pophimlen och efter att ha lyssnat på Ascend förstår jag varför. Melodispråket är unikt och de olika skalorna hans röst spänner över är imponerande. Det är knappt mitt tränade not-öra hänger med över alla toner.

Popmuzik in Dolby Atmos

Ascend öppnas med vackra harmonier och transporterar oss till artistens värld där han sjunger “I was born to be someone who ascends” samtidigt som svulstiga synthar och maffiga trummor skapar en storartad ljudbild.

Uppvuxen i USA, men numera bosatt i London blandar REGALJASON afro-latino slagverk med explosiva rockgitarrer för att skapa sitt alldeles egna sound. Bakom textens snyggt paketerade yta döljer sig även ett starkt budskap som många både musiker och icke-musiker kan relatera till.

”Som en oberoende artist möter jag många hinder på min resa för att låta min röst höras. När jag släppte min debut-EP Megafauna var jag förutom att skriva, producera och regissera också tvungen att övervaka data, en uppgift som jag fann vara i opposition till min konstnärliga process. Att ständigt kolla siffror som bland likes, streams och views tog hårt på min kreativitet. Jag tyckte också att det var svårt att hitta mitt fotfäste på den digitala arenan, särskilt med mitt ljud som utropades som genrelöst och uppfinningsrik. ASCEND är mitt svar på de känslor jag kände under den här tiden. Jag var tvungen att välja att äga min individualitet och lova mig själv att jag kommer att fortsätta klättringen oavsett de ”siffror” som kan säga mig något annat.”

REGALJASON

REGALJASON

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.