Idag släpper Maja Strömstedt sin tredje singel Voices och med det följer hon upp All night och debuten I won’t say.
Jag intervjuade ju Maja för ett år sedan i samband med debuten och nu kändes det som det var dags att åter igen växla några ord med sångerskan.

Skicka in din musik

Det har snart gått ett år sedan du släppte I won’t say. Vad har varit det mest magiska med året som gått?

Dels har jag ju hunnit ta studenten, vilket för mig har inneburit att jag kan jobba på heltid med musiken både som artist och låtskrivare. Något som har varit en stor dröm sedan länge. Jag har även varit ute och giggat en del i sommar, vilket har varit helt magiskt. Att få chansen att stå och spela sin egen musik och få en sådan kontakt med människor är något jag är väldigt tacksam över att jag får uppleva.

Du har skrivit väldigt mycket låtar. Enligt pressreleasen är du uppe i över 100. Vad triggar dig att börja med en ny låt?

Jag har alltid tyckt att skapandet av musik är någonting magiskt, att få ge liv åt ett verk som tidigare inte fanns i världen. För mig handlar musik om att uttrycka känslor och skildra upplevelser som jag själv många gånger upplevt men som även andra kan känna igen sig i. Lite som terapi faktiskt. Så som jag ser det tar musiken aldrig slut, det finns oändligt många kombinationer av texter, melodier och ackord som ännu inte har upptäckts. Det är vad som triggar mig.

Vad är viktigast för dig i en låt för att göra det till just en bra låt?

Oj, det är svårt att säga. En låt består av så många olika viktiga komponenter. Men om jag ska välja den absolut viktigaste för mig måste jag nog ändå säga texten. En text som förmedlar något och som fångar lyssnaren.

Har du någon person som du är trygg med när det kommer till kritik. Som du bollar dina låtidéer med och som ger ärlig feedback?

Jag litar väldigt mycket på Mattias Ewald som är A&R på PRFKT där jag är förlagd. Vi har jobbat tillsammans i två år nu. När det kommer till att ge kritik och feedback är han den absolut ärligaste och mest konstruktiva jag arbetat med, vilket gör det lätt för mig att utvecklas.

Är du själv bra på att få din vilja igenom i studion?

Jomen det skulle jag nog säga att jag är, men jag är inte envis när någon kommer med en idé som är bättre än mig egen. Att skriva och arbeta tillsammans kräver samarbete och att man respekterar andras idéer lika mycket som sinna egna. Annars dödar man kreativiteten och då kommer det inte ut några bra låtar.

Du har jobbat med Anton Ewald på dina två första singlar. Vad känner du är hans styrka som producent och låtskrivare?

Anton har många styrkor, inte bara när det kommer till det musikaliska utan även som person. Jag tycker det är viktigt att känna sig bekväm och ha roligt med de man jobbar med och det gör man med Anton. Det är när man är avslappnad och ser bortom prestigen som de bästa idéerna kommer. Anton är även väldigt bra på att lyssna och jobbar snabbt, han tar en idé och förvandla den till något konkret. Det är den typen av människor som gör mitt jobb till ett rent nöje.

Är han även med på Voices?

Nej det är han inte. Voices skrev jag tillsammans med Benjamin Roustaing som även har producerat låten.

Berätta lite om låten.

Låten kom faktiskt till lite av misstag, jag och Benjamin Roustaing hade egentligen bokat en session för att spela in sång på en annan låt. Det här var dock tidigt på morgonen och Ben tyckte att jag i alla fall skulle få en chans att värma upp rösten. Därför började vi på ett nytt track. Texten till de båda verserna klarnade för mig så fort melodin var på plats och efter det gick allting väldigt fort, jag tror vi skrev klart hela låten på under två timmar. För mig handlar låten om relationer i livet och hur de påverkar en. Det kan vara en relation med en partner, en vän eller en familjemedlem. Relationer som man kanske önskar hade blivit mer än vad de blev och som man gått igenom så många gånger i huvudet att de halvt drivit en till vansinne. De relationer man bara springer förbi utan att vända sig om förrän det är försent.

Om du tar dina tre singlar som du släppt nu. Hur ser du själv din personliga utveckling löpa igenom dem?

Jag har som regel att aldrig släppa en låt jag själv inte gillar eller kan stå för, något jag hittills inte gjort. Jag tror att om man släpper musik man själv gillar så kommer andra göra det också. Jag tycker att jag har utvecklats i både mitt melodispråk och textförfattande, sen tror jag inte att det nödvändigtvis märks utåt men det är en förvandling jag själv kan se. Jag tycker jag även att jag växt och blivit tryggare i mig själv ju mer jag har vågat konfrontera mina känslor i musiken.

Vad kommer hända under hösten för din del?

Nu släpper jag ju Voices idag, vilket känns superkul! Resterande del av hösten och det här året kommer att tillbringas i studion för att få fram nytt material inför nästa släpp som är planerat i januari.

I och med att det snart är Halloween. Vilket är ditt kusligaste minne?

Haha oj, svår fråga. Jag gillar ju skräck och thrillers och är inte särskilt lättskrämd, men vad som verkligen får mitt hjärta att hoppa över ett slag är insikten av att jag glömt något viktigt. Typ som passet på en flygplatstoalett.

Maja
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011