Astian återvänder till svenskan för att följa upp singeln Känslor från i fjol och går nu all in tuggummipop när sångaren här släpper singeln Låtsas.

Popmuzik Lover Patreon

Första gången jag hörde den var på Astians konsert på Skeppet GBG i vintras. Det var kärlek vid första lyssningen och nu kan vi alla höra låten när vi vill. Grattis till oss som det heter.
Med Låtsas vill Astian få oss att inte sluta tro på kärleken, även om den ibland kan kännas som på låtsas. Som grädde på moset får vi även en klassisk tonartshöjning och det känns som det är dags för Astian att vara med i Melodifestivalen nu, eller vad säger du?

Jag skickade över några snabba frågor till Astian som han svarar på här nedan.

Det har gått ett år sedan du vann P4 Nästa i Göteborg. Hur har året varit för dig och vad betydde vinsten för dig såhär i backspegeln? 

Hands down så har det varit mitt bästa musikår i karriären, jag har lärt mig så mycket om mig själv och mitt artisteri genom den här erfarenheten. Vinsten har lett till att en helt ny publik fått höra min musik, jag har fått ut mitt artistnamn i ett större sammanhang och framförallt öppnat dörrar för samarbeten och nya möten. Med det sagt är jag tacksam och ödmjuk för vinsten. 

Ny singel ute nu. Berätta om bakgrunden till Låtsas. Vad handlar låten om? 

Jag la grunden till låten redan 2020 i samma veva som jag skrev min första svenska singel Kan du bara gå. Därefter har jag låtit idén vila, så pass länge att jag faktiskt hann glömma bort den, haha. Det var inte förrän min producent gick igenom gamla projekt förra sommaren som vi insåg att låten hade potential och jag kände mig inspirerad att göra klart den. Själva innebörden kan ses som ett öppet brev och påminnelse till alla hopplösa romantiker därute att aldrig sluta tro på kärleken. Vi har alla blivit brända någon gång, men erfarenheten gör oss sällan mindre rädda för att falla handlöst för någon ny. Så vad jag vill förmedla är att kärleken ibland kan kännas som den är på låtsas, men sluta aldrig hoppas för när man faller för någon och det känns rätt är det den bästa känslan i hela världen. 

Från soulig pop till schlagerflörtig tuggummipop. Var känner du dig som mest hemma och får vi mer av detta superhärliga? 

Jag har aldrig velat sätta min musik i ett fack, Astian för mig är friheten att uttrycka sig precis som jag vill. Den viktigaste faktorn för mitt musikskapande är att jag själv ska känna något för låten jag skapar, då tror jag det blir som mest genuint och även det som andra kan knyta an till. Det uppriktiga svaret om vart jag känner mig mest hemma är nog ändå i soul-popens värld, men det är något med Låtsas som gjort att den etsat sig fast. Vad gäller framtida släpp får vi se hur känslan är efter att Låtsas släppts och vad inspirationen säger, stänger absolut inga dörrar till mer schlagerpop. 

Bryggan är ju det snyggaste med sina lekfulla Coldplay-synthar. Hur jobbade du fram den?

Tack! Det är faktiskt min favorit-del också. Jag har varit väldigt inspirerad av syntar det senaste och fullkomligt älskar 80-tals vågen som sköljer över popvärlden. Därav sa jag till min producent att jag ville ha en riktigt kavalkad av synt-ljud i bryggan innan den något mer torra refrängen kickar in. När han lagt på några sa jag ”ännu fler!” Och så höll vi på så ett tag (veckor) tills jag kände att jag fått till den exakta känslan jag var ute efter. 

Hur blev det att du valde en klassisk tonartshöjning i låten? 

Helt ärligt har jag letat i åratal efter den perfekta låten att applicera en tonartshöjning på. Uppvuxen med Melodifestivalen och en schlager-tok till mamma har det funnits i mig sedan latent hela tiden men inte passat sig förrän nu. Själva idén kläckte jag faktiskt i sömnen, som så många andra (no comments needed). Jag satte mig upp i sängen och sa ”det är klart det ska vara tonartshöjning!”

Vad händer under sommaren för din del? 

Förutom en hel del sol är det fullt fokus på ny musik, jag har haft en ganska oinspirerad start på det här året så jag ser fram emot att gå all in i studio-mode. Men det blir såklart även lite livespelningar, är man i Göteborg den 4 augusti står jag och bandet på scenen i Bältesspännarparken som del av firandet av Göteborg 400 år, hoppas vi ses där! 

Astian

Vad tyckte du?
+1
1
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011