I sommar inledde artisten och låtskrivaren INDIA ett nytt kapitel när hon gav ut sin första svenska singel Överallt. Till skimrande syntar och euforisk refräng sjunger sångerskan om känslorna efter ett uppbrott, och skildrar glädje och frihet framför mörker och melankoli. Upplyftande och otroligt kompetent känns detta som ett riktigt lovande pop-hopp på den svenska musikhimlen. Ett tag efter release hörde vi av oss till artisten och det samtalet tar ni del av här.

POPMUZIK SUMMER

Det har gått en tid sedan du släppte Överallt, hur har responsen varit? 

Jag är verkligen glad över den respons jag fått, speciellt eftersom det är mitt första svenska släpp! Många har kommit fram och berättat att de verkligen gillar låten. 

Tidigare har du gett ut musik på engelska, vad var det som gjorde att du gick över till att skriva på svenska? 

I början skrev jag bara låtar på engelska och hade inte ens försökt att skriva på svenska. Men sedan kom det naturligt att även skriva på svenska. Det har inte varit någon tydlig tanke om en övergång utan jag gillar helt enkelt att skriva både på båda språken, svenskan har bara varit lite mer trögstartad. 

Hur var känslan i magen innan du släppte din debutsingel låt på modersmålet? 

Det var absolut pirrigt! Svenskan är mycket mer intim än engelskan, kanske beror det på att det är mitt modersmål. Men jag tycker att det generellt finns en helt annan stämning i svensk pop än engelsk pop, och den är mycket mer ärlig, det går inte att gömma sig på samma sätt. 

Hur blev låten till och vad handlar den om? 

Låten skrevs den första tiden i Övik tillsammans med Ruben Svensson som också gått på Dreamhill. Vi fick i uppgift att skriva en låt ihop med vår studiopartner därav skulle Ruben och jag skriva. Jag hade en gammal låtidé som jag försökt prodda i GarageBand som jag visade för Ruben. Han gillade idén och därifrån började vi. Låten handlar om känslorna efter att man gjort slut med någon som betytt mycket och hur det är att konstant bli påmind om den personen.

Överallt skrevs på Dreamhill uppe i Ö-vik, vad tar du med dig från din tid av att skriva musik där? 

Övik och Dreamhill har lärt mig så otroligt mycket om att skriva musik och jag har många fina minnen därifrån. 

Det var första gången jag skrev musik ”på riktigt”. Det var en otrolig miljö och alla jag har studerat med är så duktiga och jag har lärt mig mycket av dem! Ifall någon som läser detta är intresserad av att skriva musik och producera tycker jag verkligen att de ska söka in till Dreamhill, SIM eller Musikmakarna (som alla finns i Övik). 

Som jag förstår skrevs låten med Ruben Svensson, hur träffades ni och hur ser ert samarbete ut? 

Ruben och jag träffades i Övik och har skrivit massor av musik tillsammans. Han är en duktig producent och musiker och det är verkligen kul att få jobba med honom (och han står ut med mig när jag är velig i studion!). Förhoppningsvis kommer det snart ett nytt släpp tillsammans med Ruben! 

Foto: Elisabeth Toll

Hur skulle du själv vilja beskriva ditt sound på svenska? 

Poppigt med ärliga texter. När vi skrev Överallt var vi väldigt inspirerade av artister som Veronica Maggio, Oskar Linnros och Linnea Henriksson

Vilka är dina topp tre artister och varför? 

Inom den svenska musiken är min toppartist Thomas Stenström i nuläget, jag gillar hans texter och melodier. Utöver det så har jag lyssnat väldigt mycket på Fred Again, hans album går på repeat! Nyligen upptäckte jag även Emmit Fenn som är otrolig.  

Vad har du för planer framöver, kommer det mer musik? 

Jag planerar att fortsätta släppa musik, både på svenska och engelska. Till hösten ska jag flytta till London och ta en master i Neuroscience vid UCL. Jag gillar både medicin och musik. I London vill jag fortsätta göra musik och träffa fler inspirerande artister och människor. 

Vilket är ditt starkaste musikminne sommaren 2023 och varför? 

Jag har tyvärr inte varit på någon konsert eller liknande i sommar, däremot har jag själv börjat producera en del vilket jag tycker är så roligt! 

INDIA

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011