Sist gång jag såg MEW var faktiskt första gången som jag såg den danska gruppen. Då var de förband till Coldplay på Ullevi. Jag träffade basisten Johan Wohlert innan spelningen och han berättade att detta troligen skulle bli deras största publik. Det på både gott och ont. Det är verkligen en grupp som är värd mer uppmärksamhet skulle jag vilja säga. Tyvärr så regnade konserten bort och de fick bryta efter några låtar. Väldigt synd för jag gillade absolut det lilla jag hörde.
Nu regnade det i och för sig också på väg till Pustervik, men själva konserten var inomhus denna gång. Bra sak om ni frågar mig. Vi vill ju inte att gruppen ska skrämmas bort från Göteborg varje gång de är här.

Svensk Pop

För mig är Mew lite av ett perfekt band. De är kombinationen av det stora och det lilla. Likt en blandning av Coldplay, Kent och Muse är de både lättillgängliga, arty, (arena)rockiga och poppiga. Om inget får vi uppleva alla deras sidor ikväll.
Då senaste albumet heter Visuals är idén bakom skivan att musiken ska kombinerad med just det visuella. Konserten är uppbyggd framför en duk som visar upp filmer skapade av sångaren Jonas Bjerre. De tar inte över scenen utan mer bara förstärker det visuella. Ett enkelt men ändå effektfullt inslag i den annars avskalade showen.
Sedan är det extra imponerande att Jonas röst är oklanderligt ren. Även de höga tonerna sveper ha över utan att så mycket som stappla. Imponerande.

Visst, det är inte så mycket interaktion från scenen till publiken. Vi är åskådarna och bandet är bandet. Men samtidigt är det någon form av kemi mellan oss. Den som tar in och bara njuter av låtarna.

MEW
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
8 / 10

De är effektfullt och spänner från det stora till det lilla när MEW kommer med senaste albumet Visuals till Pustervik.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.