8

Alma har under många år på ett lekfullt sätt pekat fingret åt popens glättiga kommersialism genom att skapa sin alldeles egna attitydfyllda punkpop. Hennes neongröna hår har matchats med sylvass attityd. När hon nu släpper Time Machine är det en något mer sårbar Alma vi alla får ta del av. Vi hör sångerskan reflektera över känsloladdade, intima problem – sitt ursprung, föräldrar, tvillingsyster, relationer, queer identitet, popstjärnetryck och ångest. En helhet som känns uppfriskande och viktig i dagens hätska samhällsklimat. Tidigare känd som rebell, har Alma fortfarande kvar viljan att förändra men gör det numera på ett mer ödmjukt sätt.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Almas sätt att smälta känslorna efter ett brustet förhållande var en gång att tugga i sig av resterna och spy ut det över torra oberäkneliga punkpop-spår. Hennes neongröna hår matchades perfekt med ett massivt långfinger och sylvass attityd. Artistens debut Have U Seen Her? satte ett stort utropstecken efter detta. På andra albumet Time Machine sänker dock Alma garden för att reflektera över mer känsloladdade, intima problem – sitt ursprung, föräldrar, tvillingsyster, relationer, queer identitet, popstjärnetryck och ångest. Med ett nytt sound som omfamnar popikoner innan henne, sitter Alma i ett kalejdoskop av psykedelisk scandipop-poprock. Varje spår vilar i en form av viskande grandiositet, som om ABBA, Elton John och David Bowie fick ett trippy barn ihop. Glittrande syntharna och läckra pop-uppvisningar återfinns i låtar som Everything Beautiful och Tell Mama. Medans nervkittlande kärlekslåtar ryms i spår som den teatraliska Natalia eller standout-låten One in a million.

Favoriter Apple Music

Som titeln antyder är Time Machine en tidsmaskin tillbaka till sångerskans barndom, men även hennes idolers sound. En balansgång Alma lyckas med utan att glida in i någon form av imitation eller sentimentalitet. Även om Alma en gång cementerade sig som en konstnär med nihilistiska tendenser och ett upproriskt varumärke är hennes vilja till förnyelse och att embracea sitt queer-community ett tydligt bevis på att hon är lika beredd på att ta risker som tidigare.

Alma

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011