8

Likt en känsla av en coming of age-film som utspelar sig under den varma sommaren målar gruppen Cub Sport från Australien upp ett vackert och euforiskt album om kärlek på deras femte album Jesus at the Gay Bar.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Om ett album fångar känslan av gränsen mellan tonåren och vuxenlivet, så skulle jag säga att det är Jesus at the Gay Bar med Cub Sport, den australiensiska gruppens femte album. Hela albumet känns som ett euforiskt rus av lycka, där klubbmusik, drömliknande och arrangemang tillsammans med vemod och texter om att utforska sig själv målar upp den där coming of age-historien tillsammans med komma ut-historien.

POPMUZIK SUMMER

Jag kan inte låta bli att få känslan av just den där coming of age-filmen när jag lyssnar på albumet. Den där filmen utan namn, som utspelar sig över sommaren och vi får följa två killar som funnit kärleken i varandra. Arrangemanget är hela tiden varmt, men en känsla av livet i solnedgången den där sommardagen. Den som förändrade livet.

Under våren har jag lyssnar kopiösa mängder på singeln Keep me safe. Historien om när Tim Nelson och Sam Netterfield i bandet började dejta när de var 17. Hur det höll det hemligt och Tim skaffade flickvän för att inte väcka några misstankar om sin sexualitet. Det är något med den låten som verkligen fångade mig direkt. Den drömliknande produktionen, ämnet om förbjuden kärlek och att inte våga vara sig själv. Men också kärleken som någonstans är starkare än allt runt en.

Det är här de olika teman på albumet löper. Kärlek och åtrå, om att vilja ha den andre här och nu. Som på inledande Always got the love. Eller det totala motsatsen, som på Replay, när man är över någon och känner att man samtidigt saknar personen, men inte behöver ha en repris på det som en gång varit. Eller bara den där låten som man vill klubba hela natten till – som Songs about it. Teman och känslor som löper igenom de olika akterna i denna coming of age film.

Med albumet utverkas bandet sound en hel del skulle jag säga. Om bandet tidigare hade mer en stil av pop / indiepop, så blir detta mer dansant. Visst, de har haft den typen av låtar tidigare, men nu låter allt luftigare och bättre. Framförallt låter albumet mer homogent och just den där känslan av en helhet, som en film oftast brukar skapa, är tydligare här.

Cub Sport

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011